DOLAR 46,6653 -0.09%
EURO 53,3957 0.03%
ALTIN 6.022,34-0,02
BITCOIN 28165621.27507%
Bursa
31°

AÇIK

SABAHA KALAN SÜRE

    Osmangazi’de Zabıta Ekiplerinden Engelsiz Yaşam için Sıkı Denetim
    • Haber 16
    • Asayiş
    • Osmangazi’de Zabıta Ekiplerinden Engelsiz Yaşam için Sıkı Denetim

    Osmangazi’de Zabıta Ekiplerinden Engelsiz Yaşam için Sıkı Denetim

    ABONE OL
    29 Haziran 2026 13:20
    Osmangazi’de Zabıta Ekiplerinden Engelsiz Yaşam için Sıkı Denetim
    0

    BEĞENDİM

    ABONE OL

    Osmangazi Zabıta Engelleri Kaldırmak İçin Sahada

    Osmangazi Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, kent merkezinin en yoğun noktalarından biri olan Heykel Ünlü Cadde’de engelli vatandaşların güvenli ve engelsiz ulaşım hakkını korumaya yönelik kapsamlı kaldırım işgali denetimi gerçekleştirdi. Yapılan denetimlerde, özellikle engelli yürüyüş alanlarını ve yaya geçiş güzergahlarını işgal eden unsurlar tek tek tespit edilerek gerekli uyarılar yapıldı.

    Vatandaşların kamusal alanları güvenli, düzenli ve rahat bir şekilde kullanabilmesi amacıyla çalışmalarını aralıksız sürdüren Osmangazi Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, kent estetiğini ve yaya güvenliğini olumsuz etkileyen kaldırım işgallerine karşı sahadaki denetimlerini yoğunlaştırdı. Bu kapsamda Heykel Ünlü Cadde’de gerçekleştirilen uygulamada, özellikle engelli bireylerin kullanımına ayrılan hissedilebilir yüzeyler ile yürüyüş güzergahlarının önüne bırakılan ürünler, reklam materyalleri ve çeşitli engeller mercek altına alındı.

    Denetimler sırasında iş yerleri tek tek kontrol edilirken, engelli vatandaşların günlük yaşamlarını zorlaştıran ve hareket kabiliyetlerini kısıtlayan işgallere karşı esnafa gerekli kurallar hatırlatıldı. Ekipler, kamuya ait kaldırımların ve engelli erişim alanlarının özel kullanım amacıyla işgal edilmesinin hem yasal açıdan hem de toplumsal sorumluluk bakımından kabul edilemez olduğunu vurguladı.

    “Çalışmalarımız Devam Edecek”

    Erişilebilir kent anlayışının tüm vatandaşların ortak sorumluluğu olduğunu söyleyen Osmangazi Belediyesi Zabıta Komiseri Servet Oğurlu, “Ünlü Cadde’de engelli vatandaşlarımızın yürüyüş alanları ile ilgili bir çalışma yaptık. Burada esnaf arkadaşlarımız fazla malzeme çıkartıp vatandaşlarımızın yürüyüşlerini engelliyorlardı. Esnaf arkadaşlarımızla yaptığımız görüşmeler sonucunda söz konusu alanları uygun hale getirdik. Çalışmalarımız devam edecek. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

    Gerçekleştirilen denetimler, vatandaşlar tarafından da memnuniyetle karşılandı

      En az 10 karakter gerekli


      HIZLI YORUM YAP

      SON DAKİKA HABERLERİ