DOLAR 44,6091 0.04%
EURO 51,4306 -0.16%
ALTIN 6.632,32-1,06
BITCOIN 30724062.98728%
Bursa
17°

AÇIK

SABAHA KALAN SÜRE

    ÇGD Bursa Şubesi Osmangazi’ye Uğur Mumcu Kitaplarını Bağışladı
    • Haber 16
    • Gündem
    • ÇGD Bursa Şubesi Osmangazi’ye Uğur Mumcu Kitaplarını Bağışladı

    ÇGD Bursa Şubesi Osmangazi’ye Uğur Mumcu Kitaplarını Bağışladı

    ABONE OL
    1 Şubat 2026 12:32
    ÇGD Bursa Şubesi Osmangazi’ye Uğur Mumcu Kitaplarını Bağışladı
    0

    BEĞENDİM

    ABONE OL

    Başkan Erkan Aydın: “Kütüphaneye Gelen Herkes Bu Değerli Kitaplardan İstifade Edecek”

    Çağdaş Gazeteciler Derneği (ÇGD) Bursa Şubesi, araştırmacı gazeteci-yazar Uğur Mumcu’nun katledilişinin 33’üncü yıl dönümünde, Mumcu’nun kitaplarını Panorama 1326 Fetih Müzesi Kütüphanesi’ne bağışladı.

    Osmangazi Belediyesi tarafından demokrasi şehidi Gazeteci-Yazar Uğur Mumcu anısına düzenlenen anma programına katılan ÇGD Bursa Şubesi Başkanı Tayfun Çavuşoğlu, yıllardır özenle sakladığı Uğur Mumcu’ya ait kitapları, Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın’ın da katıldığı törenle Panorama 1326 Fetih Müzesi Kütüphanesi’ne teslim etti.

    Bağışlanan eserler arasında Sakıncalı Piyade, Büyüklerimiz, Devrimci ve Demokrat, Çıkmaz Sokak, Bir Uzun Yürüyüş, 12 Eylül Adaleti, Tüfek İcad Oldu, İnkılap Mektupları, Terörsüz Özgürlük, 40’ların Cadı Kazanı, Bir Pulsuz Dilekçe, Söz Meclisten İçeri, Liberal Çiftlik, Gazi Paşa’ya Suikast ve Rabıta yer aldı. Uğur Mumcu’nun kıymetli eserleri, ÇGD Bursa Şubesi Başkanı Tayfun Çavuşoğlu ile Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın tarafından kütüphane raflarına tek tek dizildi.

    “Kütüphaneye Gelen Herkes Bu Değerli Kitaplardan İstifade Edecek”

    Bağış dolayısıyla ÇGD Bursa Şubesi Başkanı Tayfun Çavuşoğlu’na teşekkür eden Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, “Kütüphaneye gelen herkes bu değerli kitaplardan istifade edecek. Bu anlamlı bağış için başkanımıza çok teşekkür ediyoruz. Uğur Mumcu, ölümsüz bir yazardır. Eserleri, bu bağışla birlikte kütüphanemizde okurlarla buluşacak.” şeklinde konuştu.

    “Tüm Bursalıları Kitap Bağışına Davet Ediyorum”

    ÇGD Bursa Şubesi Başkanı Tayfun Çavuşoğlu ise “Osmangazi Belediyesi’nin kütüphanelerinde çok değerli eserler bulunuyor. Uğur Mumcu’nun kitapları benim için de çok kıymetliydi. Yıllardır sakladığım bu eserlerin, gençlerimizin ve çocuklarımızın yararlanabilmesi için kütüphaneye bağışlanmaktan büyük

    mutluluk duyuyorum. Tüm Bursalıları kütüphanelere kitap bağışı yapmaya davet ediyorum.” ifadelerini kullandı.

      En az 10 karakter gerekli


      HIZLI YORUM YAP

      SON DAKİKA HABERLERİ