BURSA’DA OTİZMLİ BİREYLERİN İHTİYAÇLARI MASAYA YATIRILDI
BURSA’DA OTİZMLİ BİREYLER İÇİN ÇALIŞTAY
BURSA’DA OTİZM İÇİN ORTAK AKIL
Bursa’da “2. Ulusal Eylem Planı” kapsamında otizm spekturum bozukluğu olan bireylerin ihtiyaçlarına çözümler geliştirmek amacıyla düzenlenen “Otizm İl Eylem Planı Çalıştayı” Bursa Teknik Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirildi.
Çalıştayın açılışı, Bursa Milletvekili Emine Yavuz Gözgeç, Bursa Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Çağlar, Yıldırım Kaymakamı Metin Esen, Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Ahmet Alireisoğlu, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Faruk Uysal, STK’lar ve kamu kurum ve kuruluşları temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirildi.
Açılışta konuşma yapan Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Ahmet Alireisoğlu şunları söyledi: “Bugün, özel çocuklarımız ve bireylerimizin yaşam şartlarını iyileştirmek amacıyla bir araya geldik. Bu çalıştayın bu anlamda çok değerli ve kıymetli olduğunu düşünüyorum. Ülkemizde son yirmi yılda bu anlamda toplum olarak güçlü adımlar attık, önemli projeler ortaya koyduk ve dünya ülkelerini yakaladık. Her bireyin farklılıkları, toplumumuzun zenginliğidir. Özel bireylerimizin yaşamlarını iyileştirmek ve potansiyellerini keşfetmek sadece bir görev değil, geleceğe olan en değerli yatırımımızdır. Onlara vereceğimiz her destek, daha güçlü ve eşit bir toplum inşa etmemizi sağlayacaktır. Çalıştaylar, bizim önümüzü açarak yeni sorular, yeni çözümler ve yeni kolaylıklar getirir. Bu yüzden bu çalıştayın çok değerli olduğuna inanıyorum. Bu vesileyle, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüze iş birliğimizi güçlendiren olumlu tutumları ve destekleri için teşekkür ediyorum. Bu çalışmaların, özel bireylerimizin hayatlarına kolaylık getirmesini temenni ediyor, çalıştaya katılan tüm katılımcılara ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Şehrimiz için hayırlı olmasını diliyorum.”
Bursa’da düzenlenen Otizm İl Eylem Planı Çalıştayı ile, otizmli bireylerin eğitim, sağlık, istihdam, sosyal politikalar ve sosyal hizmetler, kültür ve spor alanlarındaki ihtiyaçlarına yönelik çözümler geliştirilmesi hedefleniyor.