DOLAR 35,2035 -0.12%
EURO 36,7432 0%
ALTIN 2.972,490,33
BITCOIN 3363962-2.56262%
Bursa
12°

KAPALI

SABAHA KALAN SÜRE

    Matlı Uluslararası  Hayvancılık ve Hayvansal Yem Üretiminde Karma Sürdürülebilirlik Eğitimi
    • Haber 16
    • Gündem
    • Matlı Uluslararası Hayvancılık ve Hayvansal Yem Üretiminde Karma Sürdürülebilirlik Eğitimi

    Matlı Uluslararası Hayvancılık ve Hayvansal Yem Üretiminde Karma Sürdürülebilirlik Eğitimi

    ABONE OL
    10 Ekim 2024 10:00
    Matlı Uluslararası  Hayvancılık ve Hayvansal Yem Üretiminde Karma Sürdürülebilirlik Eğitimi
    0

    BEĞENDİM

    ABONE OL

    MATLI, HAYVANCILIK VE HAYVANSAL YEM ÜRETİMİNDE KARMA SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK EĞİTİMİ ERASMUS+ KA220 PROJESI KAPSAMINDA 37 KİŞİLİK ULUSLARASI ZİYARETÇİ EKİBİNİ YENİŞEHİR SÜT ÇİFTLİĞİNDE AĞIRLADI 

    Osmangazi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ortağı olduğu,  Blended Sustainability Training for Livestock and Animal Food Production (SUSTRA) Hayvancılık ve Hayvansal Yem Üretiminde Karma Sürdürülebilirlik Eğitimi Erasmus+ KA220 Projesi kapsamında Öğretmen-öğrenci katılımıyla uluslararası düzeyde gerçekleştirilecek çalıştay kapsamında 37 kişilik uluslararası bir ekip Bursa’da Ömer Matlı süt çiftliğinde ağırlandı.Ekip içerisinde Hırvatistan’dan Poljoprivredno šumarska škola Vinkovci’den, Sveuciliste Josipa Jurja Strossmayera U Osijeku Üniversitesi’nden, Romanya’dan Colegiul pentru Agricultura si Industrie Alimentara “Tara Barsei” Prejmer Tarım Lisesi’nden, Bilecik Üniversitesi’nden, Belgrat Üniversitesi’nden, Nitra Üniversitesi Slovakya’dan ve Osmangazi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı Hamidiye Tarım Lisesi’nden 37 kişilik ekip yer aldı.  

    Çalıştayda, Prof. Dr. İsmat Türkmen, Türkiye’deki süt sığırı bakım ve besleme uygulamaları hakkında bilgiler sundu ve Ömer Matlı süt çiftliğinde gerçekleştirilen uygulamalar ile AR-GE çalışmaları hakkında detaylar verdi. 

    Ayrıca, Bandırma Besi Çiftliği’nin müdürü Ertan Mülayim, Türkiye’deki besi sığırı bakım ve besleme modelleri üzerine bilgi paylaşımında bulunarak, çiftliklerdeki besleme uygulamaları ve AR-GE çalışmalarıyla ilgili katılımcılardan gelen soruları yanıtladı. 

    Eğitim programının ilerleyen bölümlerinde, heyetle birlikte çiftlik ziyaretleri düzenlendi ve uygulamalı pratikler hakkında bilgiler verildi. Bu tür uluslararası iş birlikleri, katılımcılara farklı ülkelerdeki uygulamaları gözlemleme ve kendi ülkelerinde bu bilgileri uygulama fırsatı sunmaktadır. 

    MATLI 

    Matlı Şirketler Grubu; 9 sektörde 27 şirketi, 11 markası, 10 binden fazla tedarikçisi, 5 bini aşkın çalışanı ve 81 ilde 1000’e yakın bayisiyle ülkemizin 7 bölgesinde faaliyetlerini sürdürüyor. Matlı; Proyem, Keskinoğlu, Yörsan ve Burdan markalarıyla yem ve gıda perakendeciliği sektöründe büyümeye devam ediyor. Besi ve süt çiftlikleriyle de Türkiye’nin protein ihtiyacının karşılanması yönündeki girişimci ve sektörü geliştirici faaliyetlerini sürdürüyor. 

    Türkiye’nin lider yem üreticisi, en büyük yumurta üreticisi, beş büyük süt üreticisinden biri ve en büyük tam entegre tavukçuluk tesislerinin sahibi olan Matlı; topraktan sofralara uzanan tüm süreci titizlikle yönetiyor. 

    Üretilen yemlerin bitkisel olması, ham madde tedarikinden başlayarak bilinçli hayvancılık uygulamalarıyla tüm tedarik zincirinin Matlı tarafından yönetiliyor olması, ürünlerin kalite ve lezzet farkını kaynağında oluşturuyor. Aynı zamanda 50.000 büyükbaş kapasiteli Bandırma Besi Çiftliği ve 1.800 büyükbaş kapasiteli Ömer Matlı Süt Çiftliği’nde sürdürülen araştırma çalışmaları sayesinde %20 verimlilik artışı sağlayacak yeni besleme modelleri keşfediliyor. 

    Matlı, bu faaliyetlerine ek olarak zeytinyağı, Ar-Ge, hayvancılık, lojistik, depolama, meyvecilik, sanayi yatırımları ve akaryakıt gibi çok çeşitli alanlarda da faaliyet gösteriyor. 

    Resim önizlemesi

      En az 10 karakter gerekli


      HIZLI YORUM YAP

      SON DAKİKA HABERLERİ