DOLAR 48,12840,06%
EURO 56,17540,16%
ALTIN 7.128,410,33
BITCOIN 38444701.9091%
Bursa
°

SABAHA KALAN SÜRE

    Yıldırım Belediyesi’nden Çanakkale’ye Vefa Yolculuğu
    • Haber 16
    • Gündem
    • Yıldırım Belediyesi’nden Çanakkale’ye Vefa Yolculuğu

    Yıldırım Belediyesi’nden Çanakkale’ye Vefa Yolculuğu

    ABONE OL
    27 Ağustos 2026 13:32
    Yıldırım Belediyesi’nden Çanakkale’ye Vefa Yolculuğu
    0

    BEĞENDİM

    ABONE OL

       YILDIRIM BELEDİYESİ, GENÇLERİ ÇANAKKALE’NİN TARİHİ VE MANEVİ ATMOSFERİYLE BULUŞTURDU

      YILDIRIM BELEDİYE BAŞKANI OKTAY YILMAZ, “ÇANAKKALE TARİHİMİZİN EN ÖNEMLİ DÖNÜM NOKTALARINDAN BİRİDİR. ÇANAKKALE AYNI ZAMANDA BİR DESTANIN ADIDIR. GELECEĞİMİZ OLAN ÖĞRENCİLERİMİZİN ECDADIN YAZDIĞI BU DESTANI HİSSETMELERİ VE O RUHU ANLAMALARI ÇOK ÖNEMLİ”

    BURSA- – Yıldırım Belediyesi, gençleri Çanakkale’nin tarihi ve manevi atmosferiyle buluşturdu.

    Yıldırım Belediyesi, gençlerde tarih bilincini güçlendirmek ve onların milli değerleri yerinde tanımalarını sağlamak amacıyla anlamlı bir etkinliğe imza attı. Yıldırım Belediyesi, bu kapsamda öğrencilere yönelik Çanakkale gezisi düzenlendi. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü iş birliğiyle gerçekleştirilen programa toplam 76 öğrenci katıldı. Gelibolu Tarihi Yarımadası’ndaki şehitlik alanlarını ziyaret eden gençler, kahramanlık destanının yazıldığı tarihi bölgeyi yerinde görme fırsatı buldu. Ziyaret sırasında Çanakkale ruhunu yerinde hisseden gençler, duygu dolu anlar yaşadı. Vatan uğruna canlarını feda eden kahramanları yad eden öğrenciler, şehitlerin fedakarlıkları karşısında duydukları minnet ve gururu dile getirdi.

    ÇANAKKALE DESTANININ ADIDIR

    Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, “Çanakkale tarihimizin en önemli dönüm noktalarından biridir. Çanakkale aynı zamanda bir destanının adıdır. Çanakkale’de yazılan bu eşsiz kahramanlık hikayesi, bugün de bizlere yol göstermeye devam ediyor. Geleceğimiz olan gençlerimizin ecdadın yazdığı bu destanı hissetmeleri ve o ruhu anlamaları çok önemli. Yıldırım Belediyesi olarak gençlerimizin tarihimizle bağlarını güçlendiren bu tür etkinlikleri sürdüreceğiz. Bu vesileyle, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, Çanakkale’de destan yazan tüm kahramanlarımızı ve vatan uğruna can veren aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum” dedi. Çanakkale gezisine katılan öğrenciler Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz’a teşekkür etti.

      En az 10 karakter gerekli


      HIZLI YORUM YAP

      SON DAKİKA HABERLERİ