DOLAR 44,6673 0.2%
EURO 52,4513 0.38%
ALTIN 6.842,780,19
BITCOIN 32592671.64698%
Bursa

KAPALI

SABAHA KALAN SÜRE

    Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz “Balkanlarla Göbek Bağımız Var”
    • Haber 16
    • Gündem
    • Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz “Balkanlarla Göbek Bağımız Var”

    Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz “Balkanlarla Göbek Bağımız Var”

    ABONE OL
    10 Nisan 2026 11:30
    Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz “Balkanlarla Göbek Bağımız Var”
    0

    BEĞENDİM

    ABONE OL

    YILDIRIM BELEDİYESİ, DÜZENLEDİĞİ ‘DÜNYA ALTÜST OLURKEN BALKANLAR’ PANELİ İLE GÖNÜL COĞRAFYASININ DÜNÜ, BUGÜNÜ VE GELECEĞİNİ MASAYA YATIRDI.

    YILDIRIM BELEDİYE BAŞKANI OKTAY YILMAZ; BURSA VE BALKANLARIN ÇOK DERİN BİR BAĞI VAR. İKİ COĞRAFYA ARASINDAKİ KARDEŞLİK HER TÜRLÜ HESABIN ÜSTÜNDEDİR VE BAKİDİR. BİZ DE BU KARDEŞLİĞİ VE BAĞI SÜRDÜRMEYE, DİRİ TUTMAYA GAYRET EDİYORUZ.”

    BURSA- Yıldırım’ı kültür, sanat ve düşünce alanında bir çekim merkezine dönüştüren Yıldırım Belediyesi önemli bir programa daha ev sahipliği yaptı.

    Kültür, Sanat ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından düzenlenen ‘Dünya Altüst Olurken Balkanlar’ Paneli büyük ilgi gördü. Moderatörlüğünü Prof. Dr. Bengül Güngörmez Akosman’ın yaptığı panelde konuşmacılar Prof. Dr. Mustafa İsen ve Dr. Murat Yılmaz Balkanlar’a dair önemli bilgiler paylaştı. Alev Alatlı Şehir, Düşünce ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen programa ev sahibi Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz’ın yanı sıra; Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Nazif Yılmaz, Bursa Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Çağlar, BALGÖÇ Genel Başkanı Prof. Dr. Emin Balkan, STK temsilcileri, akademisyenler ve vatandaşlar katıldı.

    ‘KARDEŞLİĞİMİZ BAKİDİR’

    Panelin açılışında yaptığı konuşmada Bursa’nın, Balkanlarla olan tarihi ve kültürel bağlarına dikkat çeken Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz; “Bizim bir ayağımız Balkanlar’da. Ramazan ayında Bulgaristan’da, Batı Trakya’da, Makedonya’da iftar programları düzenleyip, oradaki kardeşlerimizle bir araya geldik. Bursa ve Balkanların çok derin bir bağı var. İki coğrafya arasındaki kardeşlik her türlü hesabın üstündedir ve bakidir. Biz de bu kardeşliği ve bağı sürdürmeye, diri tutmaya gayret ediyoruz” ifadelerini kullandı. Türkiye ve Balkanların çok güçlü bağlarla birbirine bağlı olduğunu vurgulayan Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Nazif Yılmaz ise; “Balkanlarla yakın ve güçlü ilişkilerimiz var. Orada irtibatlarımız, dostluklarımız, gönül bağlarımız var. 1993-1995 yılları arasında Bulgaristan’ın Şumnu şehrinde öğretmenlik yaptım. Bu vesileyle iki coğrafya arasındaki o gönül bağını yakından tanıdım. Bu bağı güçlendirerek devam ettirmemiz gerekiyor” diye konuştu.

    ‘BURSA’YA GÖREV DÜŞÜYOR

    Bursa ve Balkanların tarihi ilişkisine dikkat çeken Prof. Dr. Mustafa İsen; “Balkanları Bursa’da konuşmak çok değerli ve keyifli. Çünkü Balkanların fethi, Bursa başkent olduğu dönem başladı. Rumeli medeniyetinin planlaması Bursa’da yapıldı. Bu nedenle iki coğrafya birbirine sıkı sıkıya bağlıdır” ifadelerini kullandı. Avrupa’nın önemli değişikliklerin eşiğinde olduğuna dikkat çeken Dr. Murat Yılmaz; “Bursa hem tarihi hem de siyasi misyonuyla Balkanlar’a yakından bağlı. Ortada bir kader birliği var. Şu an Avrupa güvenlik açısından arayış içinde. Bu nedenle Balkanlar’da da bir değişim kaçınılmaz. Buradaki boşlukları ve fırsatları iyi görmek gerekiyor. Bursa’ya bu noktada önemli görevler düşüyor” dedi.

      En az 10 karakter gerekli


      HIZLI YORUM YAP

      SON DAKİKA HABERLERİ