
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, DEPREM HAFTASI KAPSAMINDA ÖĞRENCİLERE HAYAT KURTARAN BİLGİLERİ UYGULAMALI OLARAK ÖĞRETTİ.
Bursa Büyükşehir Belediyesi, Deprem Haftası kapsamında Lütfi Banuşoğlu İlkokulu’nda öğrencilere afet bilinci kazandırdı.
Afetlere karşı bilinçli nesiller yetiştirmek amacıyla hareket eden Bursa Büyükşehir Belediyesi, 1–7 Mart Deprem Haftası kapsamında bir dizi etkinlik düzenliyor. Afet İşleri ve Risk Yönetimi Dairesi Başkanlığı Afet Koordinasyon Şube Müdürlüğü’nün düzenlediği eğitim programında, deprem öncesinde alınması gereken önlemler, deprem anında doğru davranış şekilleri ve deprem sonrasında yapılması gerekenler hakkında bilgi verildi.
Okul genelinde gerçekleştirilen deprem tatbikatında öğrenciler ve personel, siren uyarısıyla çök-kapan-tutun hareketini uyguladı. Ardından okul binasını kontrollü şekilde tahliye edildi. Arama kurtarma köpeği Tipo’nun yaptığı gösteri, çocuklar tarafından ilgiyle takip edildi. Daha sonra Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin Mobil Afet Koordinasyon Aracı’na geçen öğrenciler, çalışmalar hakkında bilgilendirildi.

1
Büyükşehir Belediyesi Karla Mücadelede Sahada
2
Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey “Herkesin Söz Sahibi Olduğu Bir Kent İnşa Ediyoruz”
3
Bursa Valisi Erol Ayyıldız 24 Kasım Öğretmenler Günü Kutlama Programına Katıldı
4
Başkan Mustafa Bozbey Bursa’ya Değer Katanlara teşekkür etti
5
Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey “Denizimize Bursa’daki Kıyılarımıza Sahip Çıkmak Zorundayız”