DOLAR 42,5171 0.04%
EURO 49,5812 -0.03%
ALTIN 5.786,770,60
BITCOIN 3845291-2.24604%
Bursa
13°

KAPALI

SABAHA KALAN SÜRE

    Kent Söyleşileri’nin Son Konuğu Erkan Can

    Kent Söyleşileri’nin Son Konuğu Erkan Can

    ABONE OL
    30 Haziran 2025 15:39
    Kent Söyleşileri’nin Son Konuğu Erkan Can
    0

    BEĞENDİM

    ABONE OL

    Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından kültürel mirası kayıt altına alma çalışmaları kapsamında başlatılan ‘Bursa Bellek- Kent Söyleşileri’nin son konuğu, Bursalı usta oyuncu Erkan Can oldu.
    Bursa Büyükşehir Belediyesi Kent Tarihi ve Tanıtımı Dairesi Başkanlığına bağlı Kent Tarihi Araştırmaları ve Arşiv Şube Müdürlüğü tarafından başlatılan ‘Bursa Bellek-Kent Söyleşileri’ ile Bursa’da doğmuş, büyümüş veya hayatının bir kısmını Bursa’da geçirmiş sanatçıların kent anıları kayıt altına alınıyor. Her ay farklı bir sanatçının konuk edildiği söyleşinin son konuğu, Yenişehir doğumlu usta oyuncu Erkan Can oldu. Etkinliğe, Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Sinan Nergiz, Kent Tarihi ve Tanıtımı Dairesi Başkanı Güney Özkılınç, Büyükşehir Belediyesi bürokratları, Erkan Can’ın çocukluk arkadaşları ve sanatseverler katıldı.
    Moderatörlüğünü Gazeteci Nagihan Görken’in üstlendiği söyleşide, Erkan Can’ın oyunculuk serüveni ve perde arkasındaki anıları konuşuldu. Çocukluğuna dair hatıraları paylaşan Erkan Can, babasının Bursa’daki bazı köylerde öğretmenlik yapması sayesinde köy hayatını da iyi bildiğini dile getirdi. Mesken taraflarında muavinlik yaptığını söyleyen Erkan Can, o dönemlerde herkesin birbirine aşina olduğunu, ünlü olmadan önce de Bursa’da herkesin kendisini ‘Sarı’ olarak tanıdığını dile getirdi. Bursaspor’a ve kuruluşunda bulunduğu Ertuğrulgazi Meskenspor’a dair hatıralarını da paylaşan Erkan Can, tiyatroyla tanışma sürecini de kendine has üslubuyla anlattı. Bursa Açık Hava Tiyatrosu’nun yapılışından itibaren bulunduğunu ifade eden Erkan Can, Altın Karagöz Halk Dansları Yarışması’nın başlatılmasında da yer aldığını dile getirdi. Uludağ, izcilik, kayak ve Bursa Rallisi’ne dair hatıralarını anlatan Erkan Can, katılımcıların sorularını da cevapladı.
    Programın sonunda Kent Tarihi ve Tanıtımı Dairesi Başkanı Güney Özkılınç tarafından Usta Sanatçı Erkan Can’a günün anısına el yapımı çini tabak hediye edildi.

    ‘Kent Söyleşileri’nin son konuğu Erkan Can oldu

      En az 10 karakter gerekli


      HIZLI YORUM YAP

      SON DAKİKA HABERLERİ