DOLAR 43,3846 0.29%
EURO 51,0780 0.28%
ALTIN 6.931,511,38
BITCOIN 38837690.89188%
Bursa

HAFİF YAĞMUR

SABAHA KALAN SÜRE

    Muhammed Ali Karakaş 6 Ay 6 bin KM Düzenlemesinin Uzatılması İstikrar Sağlayacak
    • Haber 16
    • Ekonomi
    • Muhammed Ali Karakaş 6 Ay 6 bin KM Düzenlemesinin Uzatılması İstikrar Sağlayacak

    Muhammed Ali Karakaş 6 Ay 6 bin KM Düzenlemesinin Uzatılması İstikrar Sağlayacak

    ABONE OL
    30 Haziran 2025 14:25
    Muhammed Ali Karakaş 6 Ay 6 bin KM Düzenlemesinin Uzatılması İstikrar Sağlayacak
    0

    BEĞENDİM

    ABONE OL

    Ticaret Bakanlığı tarafından ikinci el motorlu kara taşıtı satışlarında uygulanan “6 ay – 6.000 km” düzenlemesinin 1 Ocak 2026’ya kadar uzatılması, Otomerkezi.net tarafından sektör istikrarı ve tüketici güvenliği adına olumlu bir gelişme olarak değerlendirildi.

    Konuyla ilgili açıklama yapan Otomerkezi.net CEO’su Muhammed Ali Karakaş, “Bu düzenleme, sadece kısa vadeli al-sat faaliyetlerinin ve stokçuluğun önüne geçmekle kalmıyor, aynı zamanda tüketici memnuniyetini ve şeffaf ticaret ortamını da destekliyor. Biz bu kararı yalnızca bir regülasyon değil, sorumlu ve etik ticaretin temel bir parçası olarak görüyoruz.” dedi.

    Piyasa dengesi için kritik önlemler

    Karakaş, yapılan düzenlemenin çok yönlü faydalarına dikkat çekerek şunları belirtti: “Fiyat istikrarını destekleyen bu karar, sıfır kilometre araç fiyatlarının korunmasına katkı sağlıyor. İkinci elde döviz kaynaklı ani fiyat artışlarının önünü keserek piyasayı daha öngörülebilir hale getiriyor. Öte yandan düzenleme vasıtasıyla, spotçuluk ve stokçuluğun engellenmesiyle daha adil bir rekabet zemini oluşuyor.”

    Tüketicileri uyardı: ‘Kiralama görünümlü satışlara dikkat!’

    Otomerkezi.net ayrıca tüketicileri, özellikle İstanbul’da bazı bölgelerde yaygınlaştığı iddia edilen “kiralama modeliyle sıfır km araç satışı” konusunda uyardı. Karakaş, nihai tüketicilere “Bazı fırsatçı girişimler, ‘uygun fiyatlı çözüm’ etiketiyle sıfır km araçları kiralama modeli gibi satışa sunduğunu söylüyor. Tüketicilerimiz, kurumsal ve şeffaf markalardan alışveriş yapmalı; bu tür geçici çözümlere karşı dikkatli olmalıdır. Birçok mağduriyetin yaşandığına şahit oluyoruz.” şeklinde uyarıda bulundu

      En az 10 karakter gerekli


      HIZLI YORUM YAP

      SON DAKİKA HABERLERİ