DOLAR 42,2086 0,24%
EURO 48,7847 0,44%
ALTIN 5.583,660,02
BITCOIN 44488010.67211%
Bursa
13°

HAFİF YAĞMUR

SABAHA KALAN SÜRE

    Şükrü Bilgiç Öykü Ödülünü Buse Halican Kazandı

    Şükrü Bilgiç Öykü Ödülünü Buse Halican Kazandı

    ABONE OL
    22 Ekim 2025 13:47
    Şükrü Bilgiç Öykü Ödülünü Buse Halican Kazandı
    0

    BEĞENDİM

    ABONE OL

      ‘ŞÜKRÜ BİLGİÇ ÖYKÜ’ ÖDÜLÜ SAHİBİNİ BULDU
     YARIŞMAYA ‘DEDEMİN KEHANETLERİ’ ADLI ÖYKÜYLE KATILAN BUSE HALİCAN, OY BİRLİĞİYLE BİRİNCİLİĞE LAYIK GÖRÜLDÜ
    Bursa Büyükşehir Belediyesi ile Bursa Yazın ve Sanat Derneği iş birliğiyle düzenlenen 2025 II. BUYAZ Şükrü Bilgiç Öykü Ödülü sahibini buldu. Yarışmaya ‘Dedemin Kehanetleri’ adlı öyküsüyle katılan Buse Halican, birincilik ödülüne layık görüldü.
    Yarışmaya, 147 eser başvuru yaptı
    Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Bursa Yazın ve Sanat Derneği iş birliğiyle bu yıl 2.’si düzenlenen 2025 II. BUYAZ Şükrü Bilgiç Öykü ödül töreni ve anma etkinliği, Şehir Kütüphanesi Üftade Salonu’nda edebiyatseverlerin katılımıyla gerçekleşti. Bu yıl 147 dosyanın başvurduğu yarışmada yapılan ön eleme sonucunda 22 eser değerlendirilmek üzere seçici kurula sunuldu. Cemil Kavukçu, Semiramis Yağcıoğlu, Hülya Soyşekerci, Şaban Akbaba ve Aydın Şimşek’ten oluşan seçici kurul, yarışmaya katılan dosyalar arasında yaptığı değerlendirmede oy birliğiyle ‘Dedemin Kehanetleri’ adlı dosyasıyla Buse Halican’ı birinci seçti. Ödül, Şükrü Bilgiç’in eşi Habibe Bilgiç, BUYAZ Başkanı Bülent Elitok ve Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Şafak Baba Pala tarafından takdim edildi.
    Bilgiç ailesinin de katıldığı törende konuşan Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Şafak Baba Pala, yarışmayla öykü türüne emek veren yazarları desteklemeyi ve Türk edebiyatına yeni isimler kazandırmayı amaçladıklarını belirterek, tüm katılımcılara ve jüri üyelerine teşekkür etti.

    ‘Şükrü Bilgiç Öykü’ ödülü sahibini buldu

      En az 10 karakter gerekli


      HIZLI YORUM YAP

      SON DAKİKA HABERLERİ