Tavuk

Yerel Seçimlerde CHP'de Adaylık Süreci Başladı

31 Mart 2024 yerel seçimlerinde CHP’den büyükşehir, il ve ilçe belediye başkanı ile meclis üyesi olmak isteyenler için adaylık takvimi açıklandı. CHP’de adaylıklar 21 ile 28 Kasım tarihleri arasında kabul edilecek.
CHP Gemlik İlçe Başkanı Şükrü Aksu, yerel seçimlere iddialı olduklarını söyleyerek adaylık süreci ile ilgili açıklamalarda bulundu. Adaylıkların 21 Kasım’dan itibaren kabul edilmeye başlandığını söyleyen Aksu, 28 Kasım saat 17.00’ye kadar aday adaylığı başvurularının alınacağını, cumartesi ve pazar günleri de partinin açık olacağını dile getirdi.
Aksu’nun açıklaması şu şekilde:
“Geçtiğimiz yerel seçimlerde özellikle büyük şehirlerde büyük başarı elde eden partimiz, yıllar sonra Gemlik’te de yeniden seçim kazanarak sosyal demokrat belediyeciliği kentimizde uygulamaya başladı. Önümüzdeki yerel seçimlere de daha büyük heyecan ve kararlılıkla giriyoruz. Partimizden belediye başkanı ve meclis üyesi adayı olmak isteyenler, 28 Kasım tarihine kadar başvuru yapabilirler. Kadın ve gençlerden adaylık sırasında istenen ödentinin yarısı alınacak. Engelli, şehit yakınları ve gazilerden ise herhangi bir başvuru ücreti alınmayacak. Başvuru yapmak isteyen yurttaşlarımızı ilçe başkanlığımıza bekliyoruz.”