Tavuk

Ticaret Borsası Başkanı Özer Matlı'dan 19 Mayıs Mesajı

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Bursa TB Yönetim Kurulu Başkanı Özer Matlı, gençlere güçlü ve müreffeh bir Türkiye için önemli sorumluluklar düştüğünü belirtti.

Bursa Ticaret Borsası (Bursa TB) Yönetim Kurulu Başkanı Özer Matlı, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın 105. yıl dönümü dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

Başkan Matlı yaptığı açıklamada, 19 Mayıs'ın Türk Milleti için bir simge olduğunu belirterek mesajında şunları kaydetti:

“Bugün, 105 yıl önce tarifsiz bir kararlılık ve özveri ile ulusal kurtuluş ve bağımsızlık mücadelemizin başladığı o büyük günün yıldönümü. 19 Mayıs 1919 tarihi asırlar boyunca hür yaşamış asil Türk Milletine vurulmak istenen prangaları kırarak, yeniden doğuşunun sembolüdür.

Millî mücadele meşalesinin yakıldığı bu özel günün istikbalimizin emanetçileri gençlerimize armağanı ise çok manidardır. “Gençliği yetiştiriniz. Onlara bilim ve kültürün olumlu fikirlerini veriniz. Geleceğin aydınlığına onlarla kavuşacaksınız” sözüyle gençlere duyduğu güveni ifade eden Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, milletin geleceğini onlara emanet etmiştir.

Bu nedenledir ki gençlerimize düşen en önemli görev, devraldıkları bu eşsiz mirası daha da zenginleştirmek için büyük bir özveriyle çalışmak, Atatürk'ün ilke ve inkılaplarına bağlı kalarak, Türkiye Cumhuriyeti'ni muasır medeniyetler seviyesine taşımaktır.

 

Bursa Ticaret Borsası olarak, gençlerimizin eğitimine, gelişimine ve istihdamına yönelik projelerimizi sürdürmeye kararlıyız. Gençlerimize sağladığımız destek ve fırsatlarla, onların potansiyellerini en üst seviyede kullanmalarına yardımcı olmayı hedefliyoruz.

İnanıyorum ki Türk gençliği, atalarımızın yazdığı başarı ve gurur dolu tarihe sahip çıkacaklar, Atatürk'ün izinden giderek, ülkemizi çok daha da ileri noktalara taşıyacaklardır.

Bu duygu ve düşüncelerle, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımızı kutluyor, Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere, bağımsızlığımız uğruna canlarını veren tüm şehit ve gazilerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum.”