Tavuk

Saadet Partisinden Denize Gireceklere Dikkatli Olun

Saadet Partisi Bursa il Başkan Yardımcısı Zeki Çelik artan hava sıcaklarıyla denize gireceklerin dikkat etmesi gerekenler hakkında basın açıklaması yaparak yetkilileri uyardı.

Artan hava sıcaklıkları nedeniyle serinlemek için uygun olmayan sularda yaşanan hayati tehlikeler ve alınması gereken önlemler hakkında bilgi paylaşımı yapmak istediğini söyleyen Saadet Partisi il Başkan Yardımcısı Zeki Çelik “Yaz aylarının gelmesi ile birlikte artan sıcaklardan bunalan vatandaşlarımız çözümü deniz, göl, akarsu ve sulama kanallarına girerek serinlemeye çalışmakta bulmaktadır. Ancak bu durum bazen çok büyük acılara sebep olmaktadır. Yazın gelmesiyle bazen denizden, bazen gölden ve bazen de sulama kanallarından gelen acı haberlerle yüreklerimiz dağlanmaktadır” diyen Çelik,

“Bu nedenlerle hem Valilik'ten hem belediyelerden hem de vatandaşlarımızdan bazı beklentilerimiz vardır .

Öncelikle yüzme alanları belirlenmeli, orada emniyet ve kurtarma tedbirleri üst seviyede alınmış olmalıdır.

Yüzme alanı dışında olan yerlere vatandaşlarımız kesinlikle gitmemeli, kamu otoritesi de bu alanlara girişleri kesin olarak yasaklamalı ve denetlemelidir.

Yüzme alanlarında da kıyıdan itibaren açılmaları engellemek için duba benzeri uyarı tedbirleri alınmalıdır.

Duba ile çevrilmiş alan içerisinde her türlü motorlu deniz aracının bulunması önlenmelidir.

Akıntı oluşan yerler tespit edilerek bu alanlarda ''Denize Girilemez!'' levhaları görülecek büyüklükte olacak şekilde asılmalıdır.

Yüzme alanlarında ilk yardım kabinleri oluşturulmalıdır.

Yüzme alanlarında ilk yardım eğitimi almış kişi sayısının artırılması gereklidir.

RÜZGÂRLI HAVALARA DİKKAT:

Rüzgârlı havalarda akıntıya kapılmamak için denize girilmemesi, cankurtaran ve sağlık ekibi bulunan sahil ve plajların tercih edilmesi, can yeleği veya simidi gibi malzemeler bulundurulması, deniz kıyafeti kullanılması daha uygun olacaktır.

Çeken akıntıya kapılanların sakinliğini koruması, sahile doğru değil yanlara doğru yüzerek akıntıdan kurtulabilmeleri mümkündür. Yüzey akıntısı az gibi görünse bile akarsuların da tehlikeli olduğu bilinmektedir. Sulama kanallarında, barajlarda veya göletlerde yüzmemeliyiz. Denizde yüzerken de mutlaka yanımızda yüzmeyi iyi bilen kişilerin olmasına dikkat etmeliyiz.

YÜZERKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER:

Herhangi bir olumsuz durumda asla paniğe kapılmadan sağduyulu bir şekilde hareket etmeliyiz.

Tok karnına suya girmemeliyiz.

Ani bir şekilde ve yüksekten suya atlamamalıyız.

Suya girmeden önce ısınma hareketleri yapmalıyız.

Su içerisinde tehlikeli şakalar yapmaktan kaçınmalıyız.

Su içerisinde uzun süre kalmamalıyız.

İyi bir yüzücü değilsek mutlaka can yeleği veya can simidi ile yüzmeliyiz.

Toplumun bilinçlendirilmesi için bilboardları da artık "Gülümseyin Bursa'dasınız" sloganından kurtararak asli görevi olan kamuoyunu uyarma ve bilgi verme portalı hâline getirilmesini talep ediyoruz” dedi.