Tavuk

Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem'den Açıklama

Yerel seçim öncesi siyasi centilmenliğe sığmayacak gelişmelerle karşı karşıya olduklarını belirten Başkan Erdem, isyan etti

“CHP belediyeciliğine saldırı var”

Siyasette mertliğe çağrı

Nilüfer genelinde kimliği belirsiz kişiler tarafından evlere dağıtılan “Nilüfer Belediyesi sınıfta kalmıştır” yazılı el ilanları ve belediye led ekranlarının sökülmesi hakkında açıklama yapan Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, konunun muhattaplarını mertçe siyaset yapmaya çağırdı.

Yerel seçim öncesi hareketli görüntülere sahne olan Nilüfer’de dün gece evlere dağıtılan el ilanları ve sabaha karşı belediyeye ait led ekranların sökülmesi gündem oldu. Konuyla ilgili bir basın açıklaması yapan Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, olayı CHP belediyeciliğine yapılmış bir saldırı olarak nitelendirdiklerini ifade ederek, konunun muhattaplarını mertçe siyaset yapmaya çağırdı.

Nilüfer Halkevi’nde bir basın toplantısı düzenleyen Başkan Erdem’e, CHP Bursa Milletvekilleri Orhan Sarıbal, Nurhayat Altaca Kayışoğlu, Hasan Öztürk, CHP İl Başkanı Nihat Yeşiltaş ve CHP Nilüfer İlçe Başkanı Özgür Şahin de destek verdi.

Bir yerel seçim arifesinde, siyasi centilmenliğe hiç yakışmayacak hareketlerle karşı karşıya olduklarını ifade eden Başkan Erdem, “Nilüfer’de evlere belediyemizi karalayan el ilanları dağıtıldı. Sözde bir karne hazırlayıp ‘Nilüfer Belediyesi sınıfta kalmıştır’ yazarak halka dağıtmışlar. Böyle bir seçim kampanyası olamaz. İmzasız dağıtılan bu bildiriler siyasetin ne kadar çirkinleştirildiğinin de göstergesidir. Bu girişimleri kınıyoruz. Bu bildirilerin sahiplerini mertçe siyaset yapmaya davet ediyoruz. Güzellikle, iyilikle meselesi olan bu zihniyeti aslında çok iyi tanıyoruz. Siyasetin bu çirkin yüzüyle her seçim dönemi karşılaşmaya aşinayız. Sadece bu defa erken başladılar. Bu güzel şeylere düşman çirkin zihniyetle elbette mücadele edeceğiz. Ama onlarınki gibi sinsice değil, hukuk içinde işimizi doğru dürüst yaparak” dedi.

Bu olayı CHP belediyeciliğine yapılmış bir saldırı olarak değerlendirdiklerini ifade eden Başkan Erdem, bu olayla eşzamanlı bir şekilde belediyeye ait 16 led ekranın da Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yerinden söküldüğünü söyledi.

Büyükşehir Belediyesi ile bu konunun defalarca görüşüldüğünü kaydeden Başkan Erdem, sözlerini şöyle sürdürdü; “Dün gece saat 3 civarı; Led ekralarımızın elektrik bağlantıları dahi kesilmeden, yani halkın can güvenliği bile düşünülmeden kamu malına zarar verilerek, kepçeler aracılığıyla bulundukları alandan alınmış ve götürdükleri alanda gelişi güzel bir şekilde depolanmıştır. Bunların görüntüleri elimizde mevcut. Büyükşehir Belediyesi’nin bu konudaki uygulamaları hakkında daha önce konuyu yargıya taşıdık. İlgili yönetmeliğe göre kamunun ortak kullanım alanlarına ticari reklam amaçlı pano koyulamaz ama kamu yararına bilgilendirme içerikli iletişim panoları konulabilir. Ancak Büyükşehir Belediyesi bu konuda çifte standart uyguluyor. Bizim led ekranlarımızda belediye hizmetlerinin yanısıra Jandarma’nın, Emniyet Müdürlüğü’nün, Sağlık Bakanlığı’nın, sivil toplum kuruluşlarının bilgilendirmeleri. Afetlere karşı mahalle toplanma alanlarımızdan, kış aylarında dikkat edilmesi gereken konulara kadar her türlü bilgilendirme yeralıyor. Kent estetiği bahane gösterilerek bizim led ekranlarımız kaldırılıyor ama pekçok kavşakta

kendilerinin büyük reklam panolarını görüyoruz. Bizim led ekranlarımız kaldırırken, hemen yanında bulunan lede ise dokunulmuyor. Sayın Alinur Aktaş’a sesleniyorum; Kamu malına zarar veriyorsunuz. Ve bütün bunları seçim arifesinde bir algı yaratmak adına, siyaseten yapıyorsunuz. 30 milyon liraya yakın bir kamu zararı sözkonusu. Bu durumu kamuoyunun vicdanına sunuyorum.”

Toplantıya katılan CHP Bursa milletvekili Orhan Sarıbal, Büyükşehir Belediyesi’nin, kentin sorunlarını çözmek yerine elindeki iktidar gücünü kullanarak itibarsızlaştırma politikası yürüttüğünü ifade ederken, Nurhayat Altaca Kayışoğlu, “Yerel seçime giderken kazanma ihtimalleri düştükçe bize saldırıyorlar, bu algı yönetimi başarılı olamayacaktır, başkanımızın yanındayız” dedi. Gelişmeleri bir kara propaganda olarak değerlendiren CHP Bursa Milletvekili Hasan Öztürk ise, “Bursa, Nilüfer'de nefes alıyor. Bütün panoları ortadan kaldırsanız da Nilüfer'i ortadan kaldıramazsınız. Halkımız her şeyi görüyor” dedi.

CHP İl Başkanı Nihat Yeşiltaş, Nilüfer için karne hazırlayanların diğer ilçeler için de aynı çalışmayı yapmasını ve objektif bir değerlendirme yapmasını dilerken, CHP Nilüfer İlçe Başkanı Özgür Şahin de, “Nilüfer’e karne vermek kimsenin haddi değildir. O karneyi halkımız verir. Böyle bir kara propaganda ile bir şey elde edemezsiniz” dedi