Tavuk

Mihraplı Abdülkadircan AİHL Öğrencileri ll.Murad Han'ın Türbesinde Pazartesi Günleri Kur'anı Kerim Tilaveti Gerçekleştirecek

Osmanlı’nın Devleti’nin altıncı padişahı ve Fatih Sultan Mehmet’in babası olan Sultan II. Murad Han, vefatının 573. yılında Bursa’daki Muradiye Külliyesi’nde düzenlenen programda dualarla anıldı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen anma programına; Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Ahmet Alireisoğlu, akademisyenler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Bursa İl Müftülüğü’ nün katkılarıyla Sultan II. Murad Han’ın vefatının 573. yılı münasebetiyle gerçekleştirilen anma programında Mihraplı Abdülkadircan Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri hafız Mehmet Fatih Canpolat ve hafız Ali Atalay Kuran-Kerim tilavetini gerçekleştirdi. 

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Ahmet Alireisoğlu, Sultan II. Murad Han’ın vasiyetinde yer alan “Vücûdumu doğrudan doğruya toprağa gömün. Cenâb-ı Hakk’ın rahmeti, yağmuru üstüme yağsın. Hükümdarlar gibi üstüme kubbe yapmayın. Mezarımın çevresine Kur’ân-ı Kerîm okuyanların oturması için yerler yapsanız yeter.” sözü üzerine kabri başında okunacak Kur’an-ı Kerim’in imam hatip lisesi öğrencileri tarafından okunmasının hem gençlerde tarih bilinci oluşturmak hem de ecdada saygı ve sevgiyi artıracağını belirtti.

Mihraplı Abdülkadircan Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri tarafından her pazartesi günü öğle namazına müteakiben II. Murad Han’ın Türbesinde Kur’an-ı Kerim tilaveti gerçekleştirecek.