Tavuk

MHP Bursa Milletvekili İsmet Büyükataman'ın Açıklaması

Değerli Hemşerilerim

Muhterem Dava Arkadaşlarım

Sözlerime başlamadan önce her birinize Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli’nin selamlarını ve bayram tebriklerini iletiyorum.

Dayanışmanın en güzel örneklerinin sergilendiği, gönül birliğimizin pekiştiği bu mübarek günde bizleri buluşturan Cenab-ı Allah’a şükürler ediyorum.

Dargınlıkların, küslüklerin son bulmasını, ibadetlerimizin kabul olmasını; Kurban Bayramı'nın, ülkemize ve Türk İslam alemine birlik, beraberlik ve barış getirmesini temenni ediyor, bayramınızı en kalbi duygularımla tebrik ediyorum.

Değerli Misafirler

Bugüne kadar hiçbir güç zulümle abat olmamış, olamamıştır.

İşgalci İsrail tüm dünyanın gözü önünde soykırım suçuna devam etmektedir.

Savaş suçlusu Netenyahu, sivillere yönelik kanlı saldırılarını sürdürmektedir.

Uluslararası barışı ve güvenliği sağlamakla görevli kurumlar ne yazık ki İsrail’in vahşi saldırılarını, insanlık dışı cinayetlerini sadece izlemekle yetinmektedir.

Bu zulüm karşısında tavır alamayan bazı İslam ülkelerinin sessizlikleri de tarihe kara bir leke olarak geçecektir.

Tüm dünya şunu bilmelidir ki; Gazzeli masum bebeklerin arşı delen çığlıkları uykularınızı eninde sonunda kaçıracaktır.

Türkiye Cumhuriyeti mazlumların sonuna kadar yanındadır, bölgede ateşkesin ve kalıcı barışın sağlanması için devletimiz elinden gelen tüm imkanları kullanmaya devam edecektir.

Kıymetli Dava Arkadaşlarım

Türkiye’nin aleyhinde çalışan iç ve dış odaklar ülkemizi ve milletimizi her alanda tehdit etmeye devam etmektedir.

31 Mart 2024 Mahalli İdareler seçimlerinden sonra terör örgütünün şehir ofisi olan DEM Parti’nin kazandığı belediyelerin terörle bağlantıları çarşaf çarşaf ortaya dökülmüş, sözde belediye başkanlarının terör örgütü PKK ile ilişkileri belgelenmiştir.

DEM Partili Hakkari Belediye Başkanı, silahlı terör örgütü yönetmek suçundan 19 yıl 6 ay hüküm almış, Türk Devleti ve bağımsız yargı gereğini yapmış, Hakkari Belediyesi terörün pençesinden kurtarılmıştır.

DEM’li belediyelerin nereden talimat aldığı, belediye imkânlarını ve hazineden aktarılan paraları terör örgütüne peşkeş çektiği gün gibi ortadadır.

Kandan ve ihanetten beslenen PKK terör örgütünün siyasi ofisi tarafından kaynakları çalınan ve teröristlere aktarılan diğer belediyelerin de bir an evvel araştırılması ve kurtarılması şart olmuştur.

Diğer taraftan, DEM Partili sözde bir milletvekili TBMM kürsüsüne çıkıp “Kürdistanda işgalcisiniz” diyerek adeta Türkiye Cumhuriyeti Devletine olan nefretini saçmıştır.

Bu sözde milletvekilinin TBMM çatısı altında olması, terör partisinin hala varlığını sürdürmesi milletimizin vicdanını kanatan bir demokrasi ayıbıdır.

Şunu herkes aklına iyi soksun; Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde Kürdistan diye bir yer yoktur asla olmayacaktır!

Ayrıca yine aynı terör partisinin başka bir milletvekili “Sizi bu sokaklarda gezdirirsek namerdiz” diyerek Hakkari Valimizi küstahça tehdit etmeye yeltenmiştir.

Buradan açıkça ifade ediyorum: kim siyaset maskesi ile terör örgütünün sözcülüğüne ve militanlığına soyunuyorsa namerttir, zira sırtınızı dayadığınız terör örgütü PKK’nın mayası namertliktir.

Devletimizin valisini alçakça tehdit edecek cüreti gösterenlerin sonu sırtını terör örgütüne yaslayanlarla aynı olacaktır.

Öte yandan her fırsatta “Atatürk’ün partisiyiz” söyleminin arkasına saklanan CHP’nin, DEM’li belediyelere destek olması, bölücü söylemlere ve küstah tehditlere karşı sessiz kalması bir kez daha maskesini düşürmüş, teröristlere olan gönül bağını ortaya çıkarmıştır.

Değerli Dava Arkadaşlarım

Sınırlarımızın içerisinde olduğu gibi hemen sınırımızın yanı başında, Suriye topraklarında terör örgütünü meşrulaştırmak için sinsi bir plan devreye sokulmuştur.

Suriye’nin kuzeydoğusunda ABD sponsorluğunda bir terör devletinin provası yapılmaktadır.

Bölücü terör örgütünün kanlı işgaline “sözde yerel seçim” adı altında sinsice meşruiyet aranmaktadır.

Terörün ve silahların gölgesinde yapılması planlanan bu gayrı meşru seçim ile Suriye’nin toprak bütünlüğünün bozulması ve sınırımızda bir terör devleti kurulması asla kabul edilemez.

Güney sınırlarımızda milletimizin bekasını tehdit edecek gayrı meşru bir terör devleti kurma hayalinde olanlar bilsinler ki; Türkiye Cumhuriyeti terörün başını ezmeye her zaman hazır ve sınırlarındaki terör çetelerini temizlemeye sonuna kadar kararlıdır.

Milliyetçi Hareket Partisi ve Cumhur İttifakı olarak bu konudaki irademiz son derece nettir.

Cumhur İttifakı, Türkiye’ye içerden ve dışardan düşmanlık yapanlar karşısında milletimizin bekası için kurulan ve yalnızca büyük Türk milletine bağlı olan milli iradenin adıdır.

Bu irade; Türklüğün istikbal garantisi, Türk devletinin güçlü ve milli duruşudur.

Bizim önceliğimiz Türk milletinin güveni ve refahıdır.

Milliyetçi Hareket Partisi’nin duruşu aziz milletimizin duruşudur, sözü milletimizin sözüdür.

Milliyetçi Hareket Partisi, Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran iradenin takipçisi, milletimizin birleştirici gücüdür.

Partimiz “önce ülkem ve milletim” anlayışıyla varlığını Türk milletinin ve Türkiye Cumhuriyeti’nin varlığına adamış aşılmaz bir surdur.

Bizim gündemimizde günübirlik siyasi menfaat hesaplarının yeri yoktur ve hiçbir zaman olmamıştır.

Bizim için “Her şeyden önce Türkiye” gelir.

Milliyetçi Hareket Partisi çağları aşan vizyonuyla Türk milletini yeni yüzyıla başı dik taşıyacak iradenin adıdır.

Milliyetçi Hareket Partisi; Türk milletinin mukavemet gücü, milli birlik ve kardeşliğimizin teminatıdır.

Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli’nin de ifade ettiği gibi: “Bizim Sevdamız Türkiye, mensubiyet onurumuz da Büyük Türk Milletidir.”

Milli birliğimize düşmanlık besleyen çevrelerin Milliyetçi hareket Partisi’ne saldırmaları tesadüf değildir.

Çünkü Milliyetçi Hareket Partisi, “parçalanmış Türkiye hayali” kuranların önündeki en büyük engeldir.

Milliyetçi Hareket Partisi’ne ve Cumhur İttifakı’na saldıranların gerçek rahatsızlıkları Türkiye Cumhuriyeti’ni ilelebet yaşatma irademizin sarsılmadan devam etmesidir.

Bu kirli emel sahiplerinin hedefi Türkiye sevdamız ve Türk milletinin birliğidir.

Yüce Allah’ın izniyle bu karanlık emellere geçit vermeyecek Türkiye Cumhuriyeti’ni paramparça etmek isteyen emperyalizmin bölücü planlarını bozmaya devam edeceğiz

Muhterem Misafirler

Milliyetçi Hareket Partisi olarak her zaman olduğu gibi aziz milletimizin ekonomik ve sosyal sorunlarını büyük bir titizlikle takip ediyor, haklı taleplerine çözüm üretmek için çalışıyor ve milletimizin sesi oluyoruz.

Bu anlamda; emeklimizin, çiftçimizin, memurumuzun, işçilerimizin ve gençlerimizin taleplerini dile getiriyor ve çözüm önerilerimizi ortaya koyuyoruz.

Aziz milletimizin her ferdinin kimseye muhtaç olmadan yaşayacağı adil bir gelir düzeyine ulaşmasını hedefliyoruz.

Ayrıca ekonomi yönetimimizin, güven veren ve istikrar vadeden adımlar attığını da görüyor ve destekliyoruz.

İnanıyoruz ki; Türkiye’yi hedef alan ekonomik tetikçilerin kirli hesapları bozulacak, büyüyen Türkiye ekonomisi zincirlerini kıracak ve aziz milletimiz hak ettiği ekonomik refaha en kısa zamanda kavuşacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyor. Sevdiklerinizle birlikte nice mutlu bayramlar diliyorum.