Tavuk

MEB Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışmasında Dereceye Girenler Belli Oldu

MEB GASTRONOMİ FESTİVALİ VE YEMEK YARIŞMASINDA BURSA’DA DERECEYE GİREN OKULLAR BELLİ OLDU 

Millî Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından Türk mutfağının zengin lezzetlerini korumak ve tanıtmak amacıyla mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarının yiyecek ve içecek hizmetleri alanında öğrenim görmekte olan öğrencilere yönelik düzenlenen "MEB Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışması" nın Bursa il etabı tamamlandı.

Şehit Erol Olçok Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde gerçekleştirilen Bursa il etabına Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Ahmet Alireisoğlu, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Bülent Altıntaş, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Yarışmanın açılışında konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Ahmet Alireisoğlu, “Ülkemizde her geçen gün gelişen gastronomi alanı ve öğrencilerimizin yiyecek ve yemek alanına giderek artan ilgileri bizleri de mutlu ediyor. Son yıllarda gastronomi, öğrencilerimizin kendilerini geliştirdikleri bir alan olma noktasında da önemli bir rol üstleniyor. Zengin bir kültüre sahip olan Türk mutfağımıza öğrencilerimizin gösterdikleri ilgi ve bunun neticesinde kendi beceri ve hünerlerini de ortaya koyma imkanı sunan bu yarışmanın düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyor, öğrencilerimize de başarılar diliyorum.” dedi.

?Öğrenciler tarafından hazırlanan yemekler, jürideki şeflerinin beğenisine sunuldu. Yapılan tadım testlerinin ardından dereceye giren okul ve öğrenciler belli oldu. Yarışmada Hacı Sevim Yıldız Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ekibi birinci, Karacabey Ticaret ve Sanayi Odası Mesleki Eğitim Merkezi ikinci, Erenler Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ise üçüncü oldu.

Millî Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen yarışma ile öğrencilere mesleki eğitim yoluyla kazandıkları becerileri sergileme fırsatı sunarken Türk mutfağının geleneksel tatlarını da ön plana çıkarmak hedefleniyor. Yarışma ile öğrenciler, Türk mutfağının eşsiz lezzetlerini ortaya koyarken aynı zamanda bu değerli mirası koruma sorumluluğunu daha iyi anlama şansı buluyor.

Meslekî ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü koordinesinde 7 bölgede 28 şehirde yapılacak olan il düzeyindeki yarışmaların tamamlanmasının ardından il birincilerinin katılım sağlayacağı final yarışması gerçekleştirilecek. Bölge birincileri İstanbul'da gerçekleştirilecek olan 4 Mayıs'taki büyük finale katılacak.

Resim önizlemesi