Tavuk

Jewelry Show Mücevher Sektörünün kadın Girişimcilerine Destek

Istanbul Jewelry Show (IJS), mücevher sektörünün kadın girişimcilerine destek oluyor

Bir kadın girişimci fikriyle doğan Istanbul Jewelry Show (IJS), kadınların mücevher sektöründeki seslerini yükseltmek amacıyla, fuarda yer almak isteyen yüzde 100 kadın hissesine sahip firmalara, katılım desteği sağlıyor. Sundukları desteğin tek seferlik olmadığını, her yeni fuarda geçerliliğini koruduğunu söyleyen Istanbul Jewelry Show Kurucu Ortağı Şermin Cengiz, “Bulundukları her alanda farkını ortaya koyan kadın gücünün, Türkiye Mücevher Sektörü’ne ayrı bir dinamizm katacağına inanıyoruz. Bu yüzden, kadın girişimi firmaların Istanbul Jewelry Show’da yer almasını, sektörün sosyoekonomik sürdürülebilirliği açısından oldukça önemli ve değerli buluyoruz” dedi.

Altın mücevher sektöründe dünyanın en büyük 3’üncü üreticisi konumundaki Türkiye’nin, ilk ve tek uluslararası mücevher ihtisas buluşması olan Istanbul Jewelry Show (IJS), Informa Markets tarafından Elmas Kule sponsorluğunda 55’inci kez kapılarını açmaya hazırlanıyor. 1.500’den fazla firma ve markanın yer alacağı fuar, yüzde 100 kadın hisseli firmalara sunduğu katılım desteği dışında, Istanbul Jewelry Show’da daha önce yer almayıp ilk kez katılım gösterecek firmalara da stant metrekare ücretlerinde indirim sağlıyor.

Istanbul Jewelry Show (IJS), Ticaret Bakanlığı’nın 2024 yılı destek programına aldığı fuarlar arasında

17-20 Nisan 2024 tarihlerinde İstanbul Fuar Merkezi’nde gerçekleşecek Istanbul Jewelry Show (IJS), Ticaret Bakanlığı’nın “Sektörel Nitelikli Yurt İçi Fuarlar” listesinde yer alıyor. Bu kapsamda, fuara katılacak yurt içi firmalar, yer kirası ve stant masrafları için üst limiti 222.472 TL'ye kadar olmak koşulu ile % 50 oranında destek alabilecek. Istanbul Jewelry Show (IJS) aynı zamanda KOSGEB İşletme Geliştirme Destek Programı - Yurt İçi Fuar Desteği Programı kapsamında da yer alıyor.

140’dan fazla ülkeden 33.500’i aşkın ziyaretçinin gelmesi beklenen fuarda; altın, mücevher, pırlanta, renkli taş, değerli ve yarı-değerli taş, inci, gümüş, gümüş takı ve gümüş ev eşyası, altın montür, rafineri, saat, kalıp, vitrin dekorasyon, makine-ekipman ve yan sanayi, kasa, yazılım, lojistik ile aydınlatma gibi ürün grupları bir arada sergilenecek.

Elmas Kule sponsorluğunda gerçekleşecek Istanbul Jewelry Show’un 17-20 Nisan 2024 tarihlerindeki 55’inci edisyonu hakkında detaylı bilgi almak isteyen profesyoneller, www.istanbuljewelryshow.com adresini ziyaret edebilirler.