Tavuk

Hürriyetçi Eğitim Sen Genel Başkanı Levent Kuruoğlu'nun Açıklaması

HÜRRİYETÇİ EĞİTİM SEN GENEL BAŞKANI KURUOĞLU; “ENFLASYON FARKI YETMEZ, REFAH PAYI VE EK ZAM ŞART OLMUŞTUR”

HÜRRİYETÇİ EĞİTİM SEN GENEL BAŞKANI LEVENT KURUOĞLU’NUN YAZILI BASIN AÇIKLAMASI

Hürriyetçi Eğitim Sen Genel Başkanı Levent Kuruoğlu;  TÜİK’in açıkladığı enflasyon oranları ile ilgili yaptığı değerlendirmede, “ENAG Haziran enflasyonunu yüzde 4,27 olarak açıklarken, TÜİK yüzde 1,64 olarak açıkladı. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Mayıs ayından sonra enflasyonun düşeceğini açıklamıştı. Bravo, bu nasıl bir öngörü! Bildiniz Sayın Şimşek. Hem de memur ve emeklilerin zam alacağı Temmuz ayında enflasyonun düşmesi ne güzel oldu değil mi? Ne güzel bir tesadüf değil mi?” Dedi.

YOKSULLUK SINIRI 61 BİN 820 TL’YE ULAŞTI

Kuruoğlu; Sadece Haziran ayı baz alınsa, ENAG ile TÜİK arasında tam yüzde 2,63'lük bir fark var. Yıllık fark ise yüzde 41,48 oldu. Bir hırsız olduğu çok açık, ama kim?

Hür-Sen olarak, ekonomik hayatımızın gerçekleri ile hiç uyuşmayan TÜİK enflasyon rakamlarını reddediyor, refah payı uygulamasını ağzına almayan siyasal İktidarı kınıyoruz. Bu sonuçta doğrudan etkileri olan yetkili, yetkisiz sarı sendikaları da, memurlarımızın ferasetine sevk ediyoruz. Memur ve emeklilerine sadece yüzde 10 zam, yüzde 9,31 enflasyon farkı, toplamda yüzde 19,31 artış verecek olanların da, bu ülkede yoksulluk sınırının bile 61 bin 820 TL'ye ulaştığını, hesaba dahi katmadığını, tüm halkımız ve çalışanlarımızın dikkatine sunuyorum. Kurt kışı geçirir ama yediği ayazı unutmazmış.

Hürriyetçi Eğitim Sen Genel Başkanı Levent Kuruoğlu Refah Payı ve Ek Zam talebini de dile getirerek; memurlarımız ve memur emeklilerimizin yoksulluk sınırının dahi altında şartlarda yaşam mücadelesi vermesi kabul edilemezdir. Hürriyetçi Eğitim Sen olarak, refah payı ve ek zam istiyoruz, dedi.