Tavuk

Dost Meclisinde Filistin'in Varoluş Mücadelesi Anlatıldı

  DOST MECLİSİ’NİN KONUĞU GAZZE ESKİ İÇİŞLERİ BAKANI FETHİ HAMMAD OLDU

Siyasetten spora, sağlıktan sanata, tarihten sosyolojiye her biri alanında uzman ve önemli isimleri ağırlayarak keyifli söyleşiler gerçekleştiren YOLCUTVHABER ile Dost Meclisi’nin yeni konuğu Hamas Siyasi Büro Üyesi ve Gazze Eski İçişleri Bakanı Fethi Hammad oldu.

Uzun yıllarda Gazze İçişleri Bakanlığı yapan ve Filistin’in İsrail’e karşı verdiği özgürlük mücadelesinin önemli isimlerinden biri olan Fethi Hammad, Dost Meclisi programında 7 Ekim’den bugüne İsrail’in Filistin’de gerçekleştirdiği katliamlara ilişkin çarpıcı bilgiler verdi.

İsrail’in kuruluşundan bugüne Filistin topraklarını zapt etmeyi amaçladığına dikkat çeken Hammad, siyonizmin bu amaç doğrultusunda çocuk yaşlı, kadın erkek demeden binlerce masum sivili katlettiğini ve binlercesini de yersiz yurtsuz bıraktığını vurgulayarak;

“İsrail, Filistin halkına yönelik katliamlarıyla yayılmacı bir politika izliyor. Siyonizm hiçbir Filistinlinin Filistin topraklarında kalmaması gerektiğini düşünüyor. Oysa bizler ait olduğumuz topraklarda kutsallarımızı ve insanlarımızı savunmak için savaşıyoruz. Bu amaç doğrultusunda savaşmak bizim için oruç gibi namaz gibi bir ibadet. Ondan asla vazgeçmeyiz. Bize karşı saldırana biz de karşılık vermek durumundayız. Siyonistler, 7 Ekim'den bugüne 15 bin çocuğu, 10 bin kadını katletti. İsrail katliamlarının asıl mağduru da kadın ve çocuklar oldu. Özellikle Arap ülkeleri İsrail katliamları karşısında üç maymunu oynuyor. Hamas olarak biz İsrail'e karşı yalnız savaşıyoruz. Batı Şeria'daki Mahmud Abbas hükümeti dahi Hamas'ın vermiş olduğu Özgür Filistin mücadelesine yeterince destek vermiyor. Komşu ülkelerdeki depremlerde her türlü yardımı yapan Mahmud Abbas hükümeti ne yazık ki kendi halkına sırt çevirdi.” diye konuştu.

İsrail güçlerinin Refah’taki çadır kentte gerçekleştirdiği katliamlarla çocuklar, kadınlar ve yaşlılar da dahil olmak üzere masum sivillerin ölümüne yol açtığını ifade Fethi Hammad; siyonizmin Filistin’de gerçekleştirdiği işgallerle başarısızlığını örtbas etmek çalıştığını ancak Filistin halkının onurlu mücadelesiyle eninde sonunda yenilgiye uğrayacaklarına işaret ederek;

“İsrail’in Refah’ta yaptığı katliamlarda çoğu çocuk en az 40 masum sivil yanarak can verdi. İsrail her geçen gün soykırım suçlarına bir yenisini daha ekliyor. Uluslararası toplum ve BMGK, Siyonist saldırıları ve Refah kentinde masum sivillere yönelik soykırım girişimlerini durdurmak için acil ve kalıcı önlemler almalı. Aksi takdirde katliamlar dünya vicdanına kara bir leke olarak girecektir. Katliamlara karşı üç maymunları oynayanlar siyonizmin savaş suçunun ortağıdır. Siyonist terör bütün insanlığa meydan okurken her türlü desteği veren ABD hükümeti de katliamlardan sorumludur. Filistin halkını ne kadar yok etmeye çalışsalar da Özgür Filistin Davası daha da büyüyecektir. Çünkü Filistin halkının onurlu mücadelesi karşısında siyonizmin ve işbirlikçilerinin maskesi her geçen inmeye devam ederken kendileri için kaçınılmaz son olan yenilgiye bir adım daha yaklaşmaktadırlar” ifadelerini kullandı.

Hamas Siyasi Büro Üyesi ve Gazze Eski İçişleri Bakanı Fethi Hammad, Arap dünyası ve Dünya devletlerinin birçoğu Filistin’in işgali karşısında sessiz kalırken başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Filistin halkının varoluş mücadelesine büyük destek veren tüm Türk halkına teşekkürlerini iletti.

Resim önizlemesi