Tavuk

Çocuklar Çevre Bilincini Öğrendi

 Bursa Büyükşehir Belediyesi, 5 Haziran Dünya Çevre Günü etkinlikleri kapsamında 'Papağan Kaçtı' adlı tiyatro oyununu çocuklarla buluşturarak temiz çevrenin önemini anlattı.
Çevreye duyarlı nesiller yetiştirmek amacıyla çalışmalarını sürdüren Bursa Büyükşehir Belediyesi, 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nü çeşitli etkinliklerle kutluyor. Bu kapsamda Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde ‘Çevre Okuryazar Yetiştirme Projesi' düzenlendi. Projenin kapanış töreninde, Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu oyuncuları tarafından ‘Papağan Kaçtı’ isimli tiyatro oyunu sahnelenerek çocuklara çevre bilinci aşılandı. Tayyare Kültür Merkezi'ndeki programa, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Emin Direkçi'nin yanı sıra Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Ali Alper Makam, İl Milli Eğitim Müdürü Yardımcısı Yunus Bulut, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
Oyununun ardından çocuklara hitap eden Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Emin Direkçi, doğal kaynakların her zaman dikkatli kullanılıp korunması gerektiğini söyledi. Çocuklardan enerji tasarrufunu hayatın her anında uygulamalarını isteyen Direkçi, “Sizler şanslı çocuklarsınız. Evinizde elektriğiniz, suyunuz var. Fakat hala bu kaynaklara erişemeyenlerin olduğunu unutmayalım. Hepimize önemli görevler düşüyor. Enerjiyi, doğal kaynakları çok verimli tüketmeliyiz. Çevre Haftası’na katkı sunduğunuz için sizleri kutluyorum” dedi.
İl Milli Eğitim Müdürü Yardımcısı Yunus Bulut ise Türkiye Çevre Haftası'nı bu yıl 'Hepimizin bir dünyası var' temasıyla kutladıklarını hatırlatarak çevreye duyarlı olma konusunda öğretmenlere ve ailelere büyük görevler düştüğünü belirtti.
Konuşmaların ardından proje kapsamında başarılı olan öğretmen ve öğrencilerine çeşitli ödüller takdim edildi.

Çocuklar çevre bilincini eğlenerek öğrendi