Tavuk

Bursa'da Hayat Boyu Öğrenme Haftası Etkinliği

Millî Eğitim Bakanlığı tarafından 2021 yılından itibaren haziran ayının ilk haftası "Hayat Boyu Öğrenme Haftası" olarak kutlanıyor.

Hayat Boyu Öğrenme Haftası etkinlikleri kapsamında Kent Meydanında düzenlenen serginin açılışına il ve ilçe milli eğitim müdürlüğü yöneticileri, okul ve kurum müdürleri, kursiyerler ve çok sayıda davetli katıldı.

Bursa’da halk eğitimi merkezleri tarafından eğitim öğretim yılı başlangıcı itibariyle 9 bin 686 kurs açıldı. Açılan bu kurslara ise 168 bin 868 kursiyer katılım sağladı. Kurslara katılan vatandaşlar aldıkları sertifikalarla ya meslek ediniyor ya da güzel bir hobi edinme fırsatı elde ediyor.

Bursa’daki halk eğitimi merkezleri ve Bursa Olgunlaşma Enstitüsü tarafından etkinlik alanında, hat-tezhip-minyatür, seramik, dokuma, Edirnekâri, çini, teship, taş tablo, gemi- model, tokat baskı, su kabak, rölyef, akrilik yağlı boya, deri, sepet örücülüğü, sıfır atık, kitre bebek yapımı gibi pek çok alanda stant açıldı.

Hayat boyu öğrenme şenliğinin açılış kurdelesini hep birlikte kesen protokol üyeleri, sergiyi gezerek geri dönüşümle adeta sanat eserine dönüşen eşyaları yakından inceledi. Hayat Boyu Öğrenme Haftası etkinlikleri, 3-7 Haziran tarihleri arasında kent genelinde yapılacak etkinlikle devam edecek. Hayat Boyu Öğrenme Haftası etkinlikleri 03/06/2004 Pazartesi günü saat 15.00 ile 04/06/2024 Salı günü saat 18.00’e kadar Kent Meydanı AVM önünde devam edecek. Gerçekleştirilen etkinliklerle hayat boyu öğrenme kültürünün geliştirilmesi, tanıtılması ve yaygınlaştırılması amaçlanıyor.

Resim önizlemesi