Tavuk

Bursa'da Çocuklar 100 Geleneksel Oyunla Bir Araya Geldi

BURSA’DA GELENEKSEL OYUNLAR HAYAT BULUYOR

BURSA’DA GELENEKSEL ÇOCUK OYUNLARI ŞENLİĞİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Millî Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürlüğü’nün "Yüz Yüze 100 Çocuk Oyunu" projesi kapsamında Bursa’da çocuklar, geleneksel çocuk oyunlarını yaşatmaya devam ediyor.

Öğrencilerin bilişsel, duyuşsal, psikomotor, sosyal ve kültürel gelişimlerine katkı sağlayacağı düşünülen geleneksel çocuk oyunlarının okul ortamlarında canlandırılması, ders içi ve ders dışı faaliyetlerde yer alması ve okul bahçelerinde geleneksel çocuk oyunlarının oynanmasını teşvik etmek amacıyla "Yüz Yüze 100 Çocuk Oyunu Öğretmen Uygulama Kılavuzu" yayınladı.

Hazırlanan kılavuz ve “28 Mayıs Dünya Oyun Oynama Günü” kapsamında Bursa’daki okullarda "Geleneksel Çocuk Oyunları Şenlikleri" düzenlendi.

Emir-Koop İlkokulunda gerçekleştirilen Bursa Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliklerine; Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Ahmet Alireisoğlu, öğretmenler, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Etkinlikte konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Ahmet Alireisoğlu, “Sevgili Çocuklar, bugün burada okulu sizin için daha keyifli hale getirecek, oyunları var etmek için toplandık.
Öğretmenlerimiz ve yöneticilerimiz sizlerin seveceği hoşunuza gidecek ortamlarda oyun oynayabilmeniz için hazırlıklar yaptı. Bakanlığımız çocuklarımızın; içinde ölüm, çatışma, kavga olan oyunlarla değil içinde neşe, sevinç, insanlık, tebessüm, merhamet ve heyecan olan oyunlarla büyümeleri ve yetişmeleri için bu projeyi hayata geçirdi. Bugün yaklaşık bin 500 öğrencimiz bu etkinliği değişik okullarda icra ediyorlar. Yaklaşık 150 öğretmenimiz bu konuda görevli. Bakanlığımızın çocuk oyunlarına yönelik yaptığı çekimlerin bir kısmı şehrimizde gerçekleştirildi.  Geleneksel çocuk oyunlarının Bursa'da varoluşuyla ilgili arkadaşlarımızla beraber canla başla çalışıyoruz. Biz istiyoruz ki geleneksel oyunlarımız yaşayan ve yaşatan oyunlarımız olsun.  Geleneksel oyunlarımız kültürümüzün arka kısmında değil yaşayan hayatın içerisindeki kısmında var olsun. Çünkü kültür yaşatır. Bizim kültürümüz de yaşatır ve var eder. Topluma güç ve çalışkan bireyler katar.  Emeği geçen arkadaşlarıma, ev sahibi okulumuza, emek sahibi öğretmenlerimize ve burada siz çocuklarımızın sevincini paylaşmak için bulunan bütün misafirlerimize teşekkür ediyor, saygılarımı sunuyorum.” dedi.

Dünya Oyun Oynama gününe özel çeşitli süslemeler, aktiviteler, görsel ve işitsel düzenlemelerin yer aldığı etkinlikte çocuklar, geleneksel çocuk oyunlarını öğretmenleri ve aileleriyle birlikte oynandı.

Resim önizlemesi