Tavuk

Bursa Valisi Mahmut Demirtaş'ın Nevruz Bayramı Mesajı

 

Vali Mahmut Demirtaş’ın “21 Mart Nevruz Bayramı” Mesajı

        Baharın başlangıcını simgeleyen Nevruz, bereketin simgesi ve tazelenmenin müjdecisi olarak Türk Dünyası başta olmak üzere dünyanın her köşesinde yüzyıllardır kutlanmaktadır.

        Türk milletinin sahip olduğu ve nesilden nesile aktararak günümüze kadar yaşattığı önemli kültür değerlerinden biri olan Nevruz Bayramı; içerdiği güçlü anlamlarla yeni bir uyanışa, barışa, dostluğa ve kardeşliğe verilen önemin en güzel sembollerinden olmuştur.

        Kültürümüz içerisinde özel bir yeri bulunan Nevruz Bayramı, itinayla yaşatılması gereken önemli bir kültür mirasıdır. Bizler sevgi ve hoşgörünün bayraktarlığını üstlenmiş, farklılıklarımızı zenginlik olarak gören bir medeniyetin temsilcileriyiz. Aynı gök kubbenin altında dil, din ve ırk ayrımı gözetmeksizin yaşattığımız bu hoşgörü iklimi; geleceğe daha güvenle bakmamıza vesile olan, sonsuza kadar tek bir millet olarak varlığımızı yaşatacak en büyük gücümüzdür.

        Birbirinden farklı kültürlere mensup insanlarla aynı coğrafyayı paylaşmış, farklılıkları zenginlik olarak gören bir medeniyetin mensupları olarak bizler;  binlerce yıllık şanlı tarihimizden miras kalan, bizleri birbirimize kenetleyen bu ortak kültür değerimizi gelecek kuşaklara aktarmalı, geçmişi birlikte oluşturduğumuz gibi ülkemizin tüm renkleriyle geleceğimizin inşasına da birlikte omuz vermeliyiz.

        Bu duygu ve düşüncelerle Nevruz Bayramı’nın kardeşliğimizi, birliğimizi ve beraberliğimizi daha da güçlendirmesini temenni ediyor, Bursalı hemşehrilerimin ve milletimizin Nevruz Bayramı’nı kutluyorum.