Tavuk

Bursa Valisi Mahmut Demirtaş'ın Mesajı

Vali Mahmut Demirtaş’ın 12 Mart İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü Mesajı

İstiklal Marşı’mız; milletimizin eşsiz bağımsızlık destanı, istiklalimizin sembolü, istikbalimizin teminatıdır. Milletimizin bağımsızlık aşkının, imkânsızlıklar içerisinde gösterdiği büyük kahramanlığın, azim ve fedakârlıkla verilen kurtuluş mücadelesinin mısralara dökülmüş ifadesidir. Her dizesi, her bir kelimesi milletimizi tek yürek, tek bilek haline getiren İstiklal Marşı; vatan, millet, bayrak ve istiklal aşkının ilmik ilmik dokunduğu eşsiz bir şaheserdir.

İstiklal Marşı, bir milletin bağımsızlık aşkının, imkânsızlıklar içerisinde gösterdiği büyük kahramanlığın, milli değerlerimizi ve ideallerimizi yansıtan azim ve fedakârlıkla verilen kurtuluş mücadelesinin mısralara dökülmüş ifadesidir. İstiklal Marşı; milli birlik ve beraberliğimizin mutabakat belgesidir. Millî mücadele günlerinin heyecanını içinde taşıyan İstiklal Marşımız, ay yıldızlı al bayrağımız göklerde özgür bir şekilde dalgalandıkça milletimizin ortak sesi, ortak vicdanı olmaya devam edecektir. Aziz milletimizin gönül dünyası, yüce hasletleri, cesaret, kahramanlık ve eşsiz mücadele azmi vatan şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un veciz dizeleriyle tarihe not olarak düşülmüş ve ebedileştirilmiştir.

Her türlü zorluğa rağmen verilen milli mücadelenin heyecanını ve o günkü maneviyatı destansı bir şekilde hayatımıza yansıtan İstiklal Marşımız, dün olduğu gibi bugün de kalplerimizi, ruhlarımızı birleştirerek yolumuzu aydınlatmaya devam etmekte, eşsiz vatanımızın semalarında ilelebet yankılanmaktadır.

Bu duygu ve düşüncelerle; Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, Kurtuluş Savaşında vatan için mücadele eden tüm ecdadımızı ve dizelerine ‘Korkma’ diye başlayarak cesaret ve inanç aşılayan, bu milletin kahramanlığını tarihe not düşerek ölümsüzleştiren vatan şairi Mehmet Akif Ersoy’u rahmetle anıyor, İstiklal Marşımızın Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde kabulünün 103. yıl dönümünü kutluyorum.