Tavuk

Bursa Valisi Mahmut Demirtaş'ın Bayram Mesajı

Vali Mahmut Demirtaş’ın ‘‘Kurban Bayramı” Kutlama Mesajı

Kıymetli Hemşerilerim,

Bayramlar; kardeşlik, dostluk, sevgi ve saygı duygularının paylaşıldığı yardımlaşma ve dayanışma geleneğinin yaşatıldığı, birlik ve beraberlik bilincinin ön plana çıkartılarak toplumsal birliğin tesis edildiği kıymetli zaman dilimleridir.

Bizleri manevi iklimiyle saran, kaynaştıran ve kucaklaştıran Kurban Bayramı’na ulaşmanın mutluluğu ve heyecanı içerisindeyiz.

Birlik ve beraberlik duygularını pekiştiren, millet olma iradesini en üst düzeyde hissettiren, kırgınlıkları affettiren bayramlar, köklü inanç ve kültür medeniyetimizin en önemli değerlerindendir. Umutların yeşerdiği, iyilik ve güzelliklerin filizlendiği bu bayram günlerini, el ele vermenin ve ortak değerlerimizi güçlendirmenin bir vesilesi olarak görmeliyiz.

Sevinçlerin ve mutlulukların paylaştıkça arttığını, üzüntüler ve acıların da paylaşıldıkça azaldığını unutmamalı, küskünlükleri ve kırgınlıkları bir kenara bırakıp kucaklaşmalı, yardımlaşma ve dayanışmayı artırarak, kardeşlik duygularımızı güçlendirmeli, bayramlarımızı günün anlam ve önemine uygun olarak yaşamalıyız.

Bu duygu ve düşüncelerle, vatanımız ve milletimiz uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimize Cenab-ı Hak’tan rahmet, aileleri ve yakınlarına başsağlığı ve sabırlar diliyorum. Kahraman gazilerimize minnet ve şükran duygularımı ifade ediyorum.

İlimizde Kurban Bayramı’nın rahat ve huzur içinde geçmesi için gerekli tüm önlemlerin alındığını da hatırlatırken vatandaşlarımızın kesecekleri kurbanların kabul olmasını, bu güzel bayram günlerinin sevinçlere, mutluluklara vesile olmasını Yüce Allah’tan niyaz ediyor, Bursalı hemşehrilerimin ve tüm İslam aleminin Kurban Bayramı’nı en kalbi duygularımla kutluyorum.