Tavuk

Bursa Valisi Mahmut Demirtaş'ın Babalar Günü Mesajı

Vali Mahmut Demirtaş’ın ‘‘Babalar Günü” Kutlama Mesajı

Toplumun en küçük yapı taşı olan aile kavramı; kültürümüzün, milli ve manevi değerlerimizin, gelenek ve göreneklerimizin gelecek nesillere aktarılmasında çok büyük bir öneme sahiptir.

Ailenin temel direği olarak tanımlanan babalar da aile değerlerimizin korunmasında, adalet, paylaşma, sorumluluk, sevgi, şefkat, saygı gibi hayati değerlerin kuşaktan kuşağa aktarılmasında belirleyici bir rol üstlenmektedir.

Aileleri için çalışan, didinen, her türlü zorluğa fedakârca göğüs geren, ailesinin mutluluğunu kendi mutluluğu sayan babalar, çocuklarını geleceğe güvenle hazırlamak için özveriyle çaba harcamakta, bu özellikleri ile her türlü övgüyü, saygıyı ve sevgiyi hak etmektedir.

Hayatımızın her anında koca bir çınar gibi arkamızda duran ve vakur duruşuyla bizleri onurlandıran babalarımızın, sadece bu özel günle sınırlı kalmadan her zaman gönüllerini hoş tutmalı, onlara hayatlarının her anında en değerli varlıklarımız olduklarını hissettirmeliyiz. Bu nedenle vefa duygusunun ve inançlarımızın gereği olarak babalarımıza saygı ve sevgimizi en güzel şekilde göstermeliyiz.

Bu duygu ve düşüncelerle; yaşamımızın her anında varlıklarıyla bizlere güç veren, bin bir emekle yetiştirdikleri değerli evlatlarını, aziz vatanımızın bekası için feda eden başta şehit babaları olmak üzere, tüm babaların ‘Babalar Günü’nü en içten duygularımla kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.