Tavuk

Bursa Ticaret Odası Başkanı Özer Matlı'dan Mesajı

 BURSA TB BAŞKANI ÖZER MATLI’DAN BASIN BAYRAMI MESAJI

ÖZER MATLI: “BASIN, DEMOKRASİNİN TEMEL UNSURUDUR”

Bursa Ticaret Borsası (Bursa TB) Yönetim Kurulu Başkanı Özer Matlı, Türk basınında sansürün kaldırılışının yıldönümü ve ‘24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı’ dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

Basının demokrasinin temel unsurlarından biri olduğunu vurgulayan Başkan Özer Matlı, mesajında şunları kaydetti:

“Geçmişten günümüze basın mensuplarının meslek ilkeleri ve kişilik haklarına saygı çerçevesinde, tarafsız, doğru, ilkeli ve hızlı haber akışı ile yalnızca şehrimizde değil, tüm dünyadaki gelişmeler hakkında kamuoyunun aydınlatılmasında çok önemli bir görevi ve misyonu bulunmaktadır.

İletişim teknolojilerini etkin bir şekilde kullanan basın yayın organları, farklı düşünce ve görüşlerin toplumda yer bulabilmesine ve kendini ifade edebilmesine olanak vererek, çağdaş toplumun özelliklerinin oluşmasına destek olmaktadır.

Aynı zamanda kamuoyu vicdanının sesi olan basın mensupları, ülkemizin gelişmesine, ileri demokrasi ve sosyoekonomik kalkınmasına da büyük katkı sağlamaktadır. Dolayısıyla zaman ve mesai kavramı gözetmeksizin görevlerini özveri ile sürdüren kıymetli basın emekçilerimizin yaşam standartlarının yükseltilmesi en büyük temennimizdir.

Bu duygu ve düşüncelerle, şahsım ve kurumum adına her türlü zorluğa rağmen sorumluluk bilinciyle halkımızın haber alma hakkını sağlayan ve toplumun genel talep ve görüşlerini kamuoyuna yansıtan Türk basınının kıymetli temsilcilerinin, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı’nı en içten dileklerimle kutlar, sağlık, mutluluk ve başarılar dilerim.