Tavuk

Bursa Ticaret Borsası Başkanı Özer Matlının 10 Kasım Açıklaması

Bursa Ticaret Borsası (Bursa TB) Yönetim Kurulu Başkanı Özer Matlı, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 85. yıl dönümü dolayısıyla anma mesajı yayımladı.

Dünyanın ender yetiştirdiği eşsiz bir komutan ve dahi bir yönetici olan Ulu Önder Atatürk’ün yüce Türk milletinin gönlünde ebediyen yaşayacağını, hafızalardan asla silinmeyeceğini belirten Başkan Özer Matlı, mesajında şunları kaydetti;

“Bugün, Türk milletinin bağımsızlık ve özgürlük mücadelesinin lideri, 100. yılını coşkuyla kutladığımız Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü vefatının 85. yıl dönümünde saygı, sevgi ve özlemle anıyoruz. Atatürk'ün aramızdan ayrılmasının üzerinden 85 yıl geçse de onun bıraktığı miras, rehberimiz ve ilham kaynağımız olmaya devam ediyor.

Atatürk, sadece Türk milletinin değil, tüm insanlığın hayranlık duyduğu, barışın ve ilerlemenin en büyük sembolüdür. Çağdaş, laik, demokratik ve bağımsız bir Türkiye’nin temelini atan Ulu Önder Atatürk’ün en büyük ideali, Türkiye’yi birlik ve beraberlik içinde, müreffeh bir ülke olarak muasır medeniyetler seviyesine çıkarmaktı.

Atatürk'ü andığımız bu özel günde, onun mirasına sahip çıkarak, Türkiye'yi daha aydınlık yarınlara taşıma azmiyle doluyuz. İş dünyası temsilcileri olarak, Atatürk'ün ilkelerine, fikir ve ideallerine sımsıkı bağlı kalıp, gösterdiği istikâmet doğrultusunda, Cumhuriyetimizin 100. yılında çağdaş ve müreffeh Türkiye vizyonunu gerçeğe dönüştürmek için kararlılıkla çalışmaya devam ediyoruz.

Bu duygu ve düşüncelerle; bizlere özgür ve bağımsız bir millet olarak yaşama onurunu kazandıran, Cumhuriyetimizin Kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ve bu vatan uğrana canlarını feda eden tüm kahraman şehitlerimizi bir kez daha rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum. Ruhları şad olsun.”