Tavuk

Bursa Ak Parti Milletvekili Atilla Ödünç'ün Açıklaması

Geçtiğimiz hafta TBMM'de yapılan Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu toplantısına Bursa Milletvekili arkadaşlarım ile katılım sağladık.

Milletvekili arkadaşlarım ile birlikte imzalarımızın bulunduğu Uludağ Alan Başkanlığı Kanun teklifimizin öncelikle şehrim Bursa'ya, Uludağ'ımıza ve milletimize hayırlı olmasını temenni ediyorum.

Uludağ yıllar boyunca bitki örtüsüyle, bünyesinde barındırdığı canlılarla, insanımızla, turizm, sağlık, doğa ve spor merkezleri başta olmak üzere şehrimize, ülkemize ve dünyaya hizmet edebilecek kapasitede olan dünya ölçeğindeki nadide destinasyonlardan biridir.

Kanun teklifi çalışmalarımız; koruma kullanım dengesi gözetilerek gerçekleştirilmiştir. Bu sebeple, muhalefet üyeleri tarafından dile getirilen "yağma" ve "talan" gibi suçlayıcı ifadeleri şiddetle reddettiğimi burada bir kez daha belirtmek istiyorum.

Kurumlar arasında daha etkili ve hızlı koordinasyon sağlanması, çok başlılıktan, yerelde çözüm odaklı bir yapının oluşturulmasını amaçlıyoruz.

Bölgemizin kültürel ve doğal güzelliğini öne çıkaracak, bölgemize ve Türkiye’ye daha fazla ekonomik katkı sağlayacak bir yapıyı oluşturmak için çalışıyoruz.

3 milyon 186 bin 291 kişinin yaşadığı şehrimiz Bursa'da, Uludağ'da başta otopark, ulaşım, günübirlik tesis alanları, turizm tesis alanları, kayak pistleri ve spor alanlarıyla ilgili çözülmesi için çaba sarf edilen konular bulunmaktadır.

Bunu hem bir Milletvekili olarak hem sivil bir vatandaş olarak hem de iki dönem Bursa Büyükşehir Belediyesinde Başkan Vekili ve İmar Komisyon Başkanlığı yapmış biri olarak, bu problemlerle bugüne kadar defalarca karşılaştık.

Kanun çalışmalarımızın da hem öncesinde Bursa'da yerel dinamiklerle hem de Ankara'da Bakanlıklarımızın ilgili bürokrat ve yöneticileriyle defalarca toplantı yapmış olmakla birlikte, kanun teklifimizin özellikle Uludağ ve Bursa için önem arz ettiğini belirtiyorum.

Alan Başkanlığının getirdiği en önemli kolaylıklardan bir tanesi çok başlılıktan, yerelde çözüm odaklı bir yapının oluşturulmasıdır.

Alan Başkanlığı kurulduktan sonra kaçak yapılar ile mücadelede, sahada daha çok denetimin yapılmasında ve Uludağ’ın korunması gibi birçok önemli konu hızlı ve etkili bir şekilde çözüme kavuşturulacaktır

Sadece Bursa'mızın değil ülkemizin de gözbebeği olan Uludağ'ın korunması, kalkındırılması ve güzelleştirilmesi amacıyla kurulması planlanan Uludağ Alan Başkanlığı'nın gerekliliği ve önemini ifade etmeye çalıştık.

2022 yılı Aralık ayının son günlerini yaşadığımız ve Cumhuriyetimizin 100. Yılına 2023 e yaklaştığımız bu dönemin Aziz Milletimize hayırlara vesile olmasını diliyorum