Tavuk

5 Haziran Dünya Çevre Günü Kapsamında Hepimizin Bir Dünyası Var Etkinliği

Her yıl haziran ayının ilk haftası Türkiye Çevre Haftası olarak kutlanıyor. Bu yıl “Hepimizin bir dünyası var.” temasıyla kutlanan Türkiye Çevre Haftası etkinlikleri kapsamında Cumalıkızık Piknik Alanında farkındalık etkinliği gerçekleştirildi.

Programa Bursa Vali Yardımcısı Kadir Sertel Otcu, Yıldırım Kaymakamı Metin Esen, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Yunus Bulut, Çevre ve Şehircilik İl Müdür V. Mehmet Ersan Aytaç, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Ahmet Uzun, Yıldırım İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Sevinç, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Etkinlikte konuşan Vali Yardımcısı Kadir Sertel Otcu “Maalesef içinde bulunduğumuz dönem hem su hem toprak hem hava anlamında ciddi çevresel sorunlar yaşadığımız bir dönem. Bu anlamda 5 Haziran Dünya Çevre Günü'nün tüm insanlık adına bir farkındalık oluşturmasını, çevreyi koruma anlamında, çevreye saygılı olma anlamında bir farkındalık oluşmasını diliyoruz. Bu dünya hepimizin, bu dünya tek. Bu dünyaya sahip çıkmak zorundayız. Bu vesileyle programı hazırlayan ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Yunus Bulut’un günün anlam ve önemine yönelik yaptığı konuşmasının ardından protokol, öğrencilerin sıfır atık kapsamında hazırladıkları çalışmaların yer aldığı stantları inceledi. Öğrencilere bisiklet hediye edildi.

Ülkemizde sürdürülebilir yaşam çevrelerinin oluşturulması, iklim değişikliği ile mücadele konularında çevre bilincinin artırılması hedefiyle Bursa’daki okullarda orman eğitimleri düzenlenerek Türkiye Çevre Haftası etkinliklerine başlandı. Tüm hafta boyunca okullarda etkinlikler planlandı.

Resim önizlemesi