DOLAR 38,8688 0.16%
EURO 43,8117 0.22%
ALTIN 4.010,07-0,48
BITCOIN 41000813.14974%
Bursa
15°

AÇIK

SABAHA KALAN SÜRE

    Gemlik’te Aşık Mahzuni Şerif Türkülerle Anıldı

    Gemlik’te Aşık Mahzuni Şerif Türkülerle Anıldı

    ABONE OL
    17 Şubat 2025 10:25
    Gemlik’te Aşık Mahzuni Şerif Türkülerle Anıldı
    0

    BEĞENDİM

    ABONE OL

    Koro, yaklaşık üç saat süren konserde Aşık Mahzuni Şerif’in yanı sıra Neşet Ertaş, Cevdet Bağca ve Oğuz Aksaç gibi değerli sanatçıların eserlerini seslendirirken, eşsiz performansları katılanların beğenisiyle karşılandı.
    Gemlik Belediye Başkanı Şükrü Deviren, “Türkülerimiz bizim yazılı ve sözlü tarihimiz. Biz bu memlekete türkülerimiz ile sevdalandık. Biz, türkülerimizi gençlerimize bırakacağız. Bu türkülere sahip çıkın. Mahzuni Şerif’e, Yunus Emre’ye ve Pir Sultan’a sahip çıkın. Kültüre, sanata ve spora hep birlikte tüm mücadele gücümüzle destek vermeye devam edeceğiz. Bizi bir arada tutan bu müziğimiz ve kendi öz kültürümüzdür. Kültürünü kaybeden milletler yok olmaya mahkûmdur. Biz, türkülerimize sahip çıkacağız.” dedi.
    Koro şefi Erol Akbaş ise Gemlik Belediye Başkanı Şükrü Deviren’in uzun yıllar koroya emek verdiğini ifade ederken, koroda daha önce profesyonel bir saz ekibiyle çalıştıklarını ancak ilk kez tamamen Gemlik’ten oluşan bir saz ekibi kurduklarını belirtti.
    Koro, konser finalini sözü ve bestesi şef Erol Akbaş’a ait olan “Gemlik’e Gidelim” şarkısıyla yaptı.

     

      En az 10 karakter gerekli


      HIZLI YORUM YAP

      SON DAKİKA HABERLERİ