DOLAR 40,4343 0.24%
EURO 47,1614 0.49%
ALTIN 4.344,140,72
BITCOIN 4765787-0.19543%
Bursa
29°

AÇIK

SABAHA KALAN SÜRE

    Bursa Kosova ile Eğitimde Yeni Bir Kardeşlik Adımı Attı
    • Haber 16
    • Gündem
    • Bursa Kosova ile Eğitimde Yeni Bir Kardeşlik Adımı Attı

    Bursa Kosova ile Eğitimde Yeni Bir Kardeşlik Adımı Attı

    ABONE OL
    8 Mayıs 2025 11:25
    Bursa Kosova ile Eğitimde Yeni Bir Kardeşlik Adımı Attı
    0

    BEĞENDİM

    ABONE OL

    KOSOVA’DAN İZNİK’E EĞİTİMDE KARDEŞLİK KÖPRÜSÜ: KARDEŞ OKUL PROTOKOLÜ İMZALANDI

    Millî Eğitim Bakanlığının “Uluslararası Kardeş Okul Uygulamaları” çerçevesinde Bursa’da önemli bir iş birliği daha hayata geçirildi. Kosova’nın Kaçanik Belediyesi heyeti, İznik’teki eğitim kurumlarıyla kardeşlik ilişkileri kurmak amacıyla Bursa’ya resmi bir ziyaret gerçekleştirdi.

    Kaçanik Belediye Meclis Başkanı Kemal Murseli, Belediye Başkan Vekili Sabedin Vishi, Eğitim Müdürü Zahir Doda ve Kaçanik bölgesindeki okul müdürlerinden oluşan heyet; Makedonya-Kosova-Arnavutluk Dernek Başkanı Recep Gündüz’ün eşliğinde Bursa İl Millî Eğitim Müdürü Dr. Ahmet Alireisoğlu’nu makamında ziyaret etti.

    Ziyaret kapsamında İznik ilçesindeki bazı okullarla Kaçanik bölgesindeki okullar arasında “Kardeş Okul Protokolü” imzalandı. İmzalanan protokolle, öğrenciler ve öğretmenler arasında kültürel ve akademik etkileşimi destekleyecek projelerin hayata geçirilmesi, karşılıklı ziyaret programlarının düzenlenmesi ve ortak etkinliklerle kardeşlik bağlarının güçlendirilmesi hedefleniyor.

    İl Millî Eğitim Müdürü Dr. Ahmet Alireisoğlu, görüşmede yaptığı açıklamada Bursa’nın bu konudaki kararlılığına dikkat çekerek şu ifadeleri kullandı:

    “Bursa, güçlü kardeşlik bağlarını yıllardır kararlılıkla sürdüren bir şehir. Halihazırda bulunan kardeş okul iş birliklerimizi daha da artırmak, bu süreci daha yapılandırılmış ve sürdürülebilir hale getirmek istiyoruz.”

    Alireisoğlu, ayrıca bu tür protokollerin sadece akademik değil, aynı zamanda kültürel bağları da güçlendirdiğini belirtti.

    Bu anlamlı ziyaret ve imzalanan protokoller, Türkiye ile Kosova arasında eğitim alanında kurulan dostluk köprülerine yeni bir halka daha eklemiş oldu.

    Resim önizlemesi

      En az 10 karakter gerekli


      HIZLI YORUM YAP

      SON DAKİKA HABERLERİ